Kafeer og aktivitetshus

Gjennom gatenære møtesteder og kafeer med rom for alle tilbyr Kirkens Bymisjon mat, hvile, kontakt, veiledning, sosialt samvær og fellesskap.

Mange mennesker i byene våre viser sin sårbarhet på åpen gate som rusavhengige, utslåtte, fattige og ofte stigmatiserte personer. Noen bor, lever og tjener til livets opphold på gata, midt i blant oss. Andre er mindre synlige, men lever i en hverdag preget av fattigdom, ensomhet, isolasjon eller psykisk lidelse. Vi ser mennesker som strever i det skjulte, fordi de opplever sin livssituasjon som skambelagt.

I tillegg til frivillige som hjelper oss å holde dørene åpne, er våre sosialfaglige ansatte tilstede for å gi informasjon om rettigheter, hjelp til å skrive søknader eller til å ta kontakt med offentlige etater. På våre aktivitetshus er det i tillegg vanlig å stikke innom for kreativ virksomhet eller delta i mer regelmessige kurs, grupper, turer og aktiviteter.

Vi streber etter å holde åpent i helligdager og ferier, når våre gjester opplever å møte ekstra mange stengte dører. For noen er våre tilbud starten på en vei fram mot en bedre livssituasjon, mange uttrykker at det er en etterlengtet pustepause i en tøff hverdag.

I møte med de som har det vanskelig i byen, ønsker vi å møte den enkelte med respekt for det liv som leves – og de valg som tas. Hver dag erfarer vi at alle er så mye mer enn det vi ser.

Tiltak

Sted

Les også

Én sommerkveld ødela 10 år

Ofte ser man noen fellestrekk blant dem som havner i rusens klør. Slett ikke alltid, men ofte. I historien til Rudi Ask (43) finner du ingen av dem. Jo, forresten – ett: Gleden over å ha kommet ut av det.

Bilde av to grønnkledde ansatte fra Kiwi med oransje skjerf rundt halsen. Bilde

Åpen dør til julen

Til deg som synes julen kommer i tidligste laget i butikkvinduer og i reklamepauser: På Møtestedet kommer de første spørsmålene om julen allerede på sensommeren: – Blir det KIWI-julebord i år?