Akutte behov i kulda

Det er meldt svært kaldt i store deler av landet denne uken. Kirkens Bymisjon håper kafeer og kjøpesentre lar mennesker være inne i varmen.

Jeg tror ikke folk kan forestille seg hvor kaldt det er å gå ute en hel dag når det er så kaldt som nåMarit Nybø, Kirkens Bymisjon.

I Kirkens Bymisjon møter vi mange mennesker som oppholder seg store deler av døgnet på gata, og som nå er inne i en spesielt krevende tid. I Oslo er det meldt ned mot -20 effektive kuldegrader på nettene, og det er absolutt ikke trygt å overnatte ute.

Kirkens Bymisjon driver akuttovernattinger for bostedsløse flere steder i landet, og har også kafeer og møtesteder som er åpne hvor man kan komme inn for varm mat i varme omgivelser. I denne kulden er det samtidig nødvendig at flere velger å åpne opp sine lokaler.

– Jeg synes vi skal være ekstra rause i disse dagene. Jeg vil utfordre kjøpesentrene til å la folk på tigge inne, og kafeene til å la folk få bli sittende selv om de kanskje ikke kjøper så mye, sa Marit Nybø til NRK Østlandssendingen.