Akuttovernatting for fattige tilreisende

Bergen

Akuttovernatting (emergency shelter) er et tilbud for fattige tilreisende fra EØS-området.

Målsetningen med tiltaket er å gi fattige tilreisende til Bergen et trygt, rolig og varmt overnattingstilbud. I tillegg til overnatting tilbyr vi et sanitærtilbud som omfatter tilgang til dusj, toalett, og vaske- og tørkemuligheter for klær.

Overnattingstilbud

Gjester må registrere seg i Hollendergaten, mandag og torsdag kl. 21. Her kan en reservere en seng for tre (mandager) eller fire (torsdager) netter. Innsjekk i overnattingslokalene i Hollendergaten er fra kl. 21. Eventuelle restplasser som ikke er fordelt ved registrering, blir distribuert direkte i overnattingslokalet. Lokalet har plass til 32 gjester. Overnattingen koster 15 kr. per natt.

Sanitærtilbud

Dusj og vaske- og tørkemuligheter for klær er åpen hver kveld mellom kl. 21-22 og er tilgjengelig for alle fattige tilreisende – også for personer som ikke bruker overnattingstilbudet. Dusj er inkludert i prisen for overnattende. Personer som ikke overnatter betaler 5 kr. for å benytte dusjtilbudet. Klesvask koster 5 kr. for alle. Man kan levere klær om kvelden og hente disse ferdigvasket og -tørket neste kveld.

Boligtiltak

Å bo trygt er et grunnleggende menneskelig behov. Et liv uten fast eller trygg bolig gjør det vanskelig å få frem de ressursene som kreves for å kunne delta eller bidra i samfunnet. Alle kan bo. Alle trenger et hjem.

Les mer om Boligtiltak

Bergen

Kirkens Bymisjon er til stede for mennesker som trenger det i Bergen.

Hva gjør vi i Bergen

Kontakt

  • Åpningstider

    Registrering: Mandag og torsdag kl. 21:00.
    Innsjekk: Hver dag kl 21:00

Adresse

Kontaktperson

  • Sebastian Schwalbach, prosjektleder

    Tlf: + 47 46 98 12 45
    Epost: Sebastian.schwalbach@skbb.no