Akuttovernatting for fattige tilreisende

Akuttovernattingen i Drammen (emergency accommodation) drives av Kirkens Bymisjon, og er et humanitært tiltak rettet mot fattige tilreisende EØS-borgere.

Målsettingen med tiltaket er å gi fattige tilreisende i Drammen et trygt, rolig og varmt overnattingstilbud. Tilbudet skal bidra til å lette situasjonen for den enkelte, ikke tilrettelegge for tigging.

Gjester må kjøpe overnatting for sju netter av gangen. Overnattingen koster kr. 15,- pr. natt. For å benytte seg av tilbudet må den enkelte registre seg mandag morgen på Møtestedet i Engene 10.

Hvordan få plass på akuttovernattingen?

• Ønske om overnatting må registreres med personlig oppmøte på Møtestedet i Engene 10, mandager mellom kl. 0930-1030.
  • Det kreves godkjent ID-kort for registrering.
  • Antall registrerte blir prioritert etter alder, tilhørighet til byen og lengde på oppholdet.
  • Kl. 15:30 på Møtestedet får den enkelte beskjed om de har blitt tilbudt overnattingsplass.
  • Registres inn i systemet og betaler for alle sju døgn.

På akuttovernattingen:

• Innsjekk i overnattigslokaler kl. 22:00.
  • Egen seng og sengetøy tildeles første kveld.
  • Branninstruks presenteres.
  • Utsjekk neste morgen kl. 06:45.
  • Det er ikke anledning til å lage mat, vaske tøy eller dusje på akuttovernattingen.
  • En våken nattevakt er tilstede i overnattingslokalet.

Tilbudet er primært for fattige tilreisende EØS-borgere som oppholder seg i drammensområdet.

Kirkens Bymisjon har også disse tilbudene til fattige tilreisende EØS-borgere:

Boligtiltak

Å bo trygt er et grunnleggende menneskelig behov. Et liv uten fast eller trygg bolig gjør det vanskelig å få frem de ressursene som kreves for å kunne delta eller bidra i samfunnet. Alle kan bo. Alle trenger et hjem.

Les mer om Boligtiltak

Drammen

Vi ønsker å være et sted der medmennesker, frivillige, bedrifter og aktører i byen sammen kan få bidra til å gjøre Drammen til en varmere by.

Hva gjør vi i Drammen

• Postadresse