Omsorgsstasjonen for barn og ungdom (OBU)

OBU er et lett tilgjengelig samtaletilbud for familier med barn og ungdom i hele skolealder (6-19 år).

Vi tilbyr samtaler på dagtid, ettermiddag og kveld. Vi kan møtes i OBUs lokaler, eller et annet sted hvis det passer deg bedre. Du kan ta kontakt med oss uten henvisning, og tilbudet er gratis.

Alle som jobber her har formell utdanning og lang erfaring fra samtaler med barn, ungdom og foreldre.
Vi er en del av Kirkens Bymisjon Trondheim og jobber på oppdrag for Trondheim kommune. Vi samarbeider med Barne- og familietjenesten, skoler, familievernkontoret og andre instanser som arbeider med barn/ungdom og deres familier.

Våre tanker

Ingen liker å ha det vanskelig! Samtidig skjer det ting vi ikke liker; noe vi bekymrer oss for eller vi er uenige om. Noen ganger skjer dette i skolen, blant venner eller hjemme. Ofte er det flere som opplever eller legger merke til det vanskelige, men på helt forskjellig vis.

Meningene om hva som er problemet, hvorfor det skjedde, og hvem som må ordne opp, er ofte forskjellige. Vi tenker at det ikke alltid finnes ett svar på dette, men vi vet at problemer er som mye annet, – noe det går an å gjøre noe med.

Vi tror at det hjelper å snakke sammen om hvordan man vil ha det. Noen ganger hjelper det også å snakke om hvordan det har vært. Det er lettere å få til resultater når det er flere som er med.

Vi som jobber her ser at de fleste får det mer slik som de vil ha det – vi har mange historier som viser at det nytter, at endring er mulig når alt kjennes umulig, at det ikke alltid er så mye som skal til for å komme på rett kjøl igjen. Dette gjør arbeidet vårt både artig, givende og inspirerende.

Oppfølging av barn og unge

Les mer om Oppfølging av barn og unge

Trondheim

Med rundt 1000 frivillige og over 20 ulike virksomheter og prosjekter er Kirkens Bymisjon til stede for mennesker som trenger det i Trondheim. Bli bedre kjent med arbeidet vårt her!

Hva gjør vi i Trondheim