Skattkammeret

Gratis leie av sportsutstyr i Oslo

Skattkammeret i Oslo tilbyr gratis leie av sportsutstyr til barn og unge opp til 18 år. I tillegg kan personer over 18 år leie utstyret til en rimelig pris.

Åpningstider april:
mandag 13:00-15:00
tirsdag 13:00-15:00
onsdag STENGT
torsdag 13:00-15:00 og 18:00-19:30
fredag 13:00-15:00
lørdag STENGT
søndag 10:30-12:00

Minner om at vi har stengt søndag 1. april og mandag 2. april på grunn av påsken.
I åpningstiden kan Skattkammeret kontaktes på tlf: 47799935.

Slik kan du låne utstyr gratis

Stikk innom våre lokaler i Ullevålsveien 39. Utstyret lånes eller leies ut for en uke av gangen, eller etter avtale. Skattkammeret har fokus på gjenbruk, og tilrettelegger for at sportsutstyr kan brukes om igjen. Utstyret er derfor brukt og av god kvalitet. Merk at alle utlån krever legitimasjon.

Gratis aktiviteter med Skattkammeret

I tillegg til å låne ut sportsutstyr, inviterer Skattkammeret også barn og unge til deltakelse på kostnadsfrie aktiviteter. Følg med på vår Facebookside.

Bli frivillig!

Skattkammeret er i stor grad basert på innsats fra frivillige medarbeidere, og vi har stadig behov for nye personer som ønsker å engasjere seg. Som frivillig i Skattkammeret kan du bidra med å bemanne utlånssentralen vår. Du engasjerer deg da i en turnusordning, for eksempel hver andre eller tredje uke. Vi har også behov for frivillige som ønsker å engasjere seg i prosjektet på andre måter, blant annet ved å drive markedsføringsarbeid, prosjektutvikling eller som aktivitetsinstruktører.

Følg oss på Facebook

Bakgrunn for tilbudet

Høsten 2009 tok et brudepar kontakt med Kirkens Bymisjon v/St. Hanshaugen Frivilligsentral. De ønsket at bryllupsgavene deres skulle komme barn og unge til gode. I samarbeid med ungdomsrådet og skolene i bydelen ble ideen om en utlånssentral med sportsutstyr for barn og unge utviklet. I bydelen fortalte de at deltakelse i sports- og andre fritidsaktiviteter kan være kostbart. Krav til blant annet utstyr, medlemskontingenter og inngangsbilletter gjør at prislappen for deltakelse ofte blir høy. Noen ganger så høy at mange barn og unge opplever å bli ekskludert fra å delta. Dette ønsker ville vi være med å forhindre.

Derfor skapte vi Skattkammeret.

Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i sports- og friluftsaktiviteter, uansett. Derfor arbeider Skattkammeret for å gjøre det enkelt for barn og unge å delta i de aktivitetene de ønsker, uavhengig av familiens økonomi. Ved å tilby gratis utlån av sportutstyr og arrangere kostnadsfrie aktiviteter, ønsker vi å sikre barn og unge mulighet til deltakelse. I tillegg ønsker Skattkammeret å fremme et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk av sportsutstyr.

Våre ambassadører

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er på landslaget i langrenn og har blant annet to VM-gull og mange NM-gull. Hun bor i Oslo og studerer samtidig som hun går på ski. Astrid er veldig opptatt av at alle barn og unge skal ha mulighet til å være aktive og at det ikke skal koste så mye penger.

Hjelp oss å holde dørene åpne!

Det er mange som bidrar til å gjøre Skattkammeret til et levedyktig og velfungerende prosjekt. Skattkammeret er finansiert av eksterne gavegivere, og vi er avhengig av gode samarbeidspartnere og støttespillere for å holde dørene åpne og nå våre målsetninger.

Ønsker du å støtte Skattkammeret, ved for eksempel å gi penger, rabatter på sportsutstyr eller vedlikehold. Ta kontakt med oss på telefon 47055525, eller på e-post kristian.randen@bymisjon.no

Vi setter pris på all støtte. Pengegavene går uavkortet til Skattkammeret, og vil bli benyttet til innkjøp av sportsutstyr og til gjennomføring av aktiviteter i vår regi.

Skattkammeret drives av Kirkens Bymisjon, og tilbudet i Oslo har spredt seg til byer over hele Norge. I Oslo er tilbudet drevet av en prosjektleder og i overkant av 50 frivillige medarbeidere.

Bli frivillig!

Gratis leie av sportsutstyr

Barn og unge opp til 18 år kan låne topp moderne sportsutstyr gratis av Kirkens Bymisjon.

Les mer om Gratis leie av sportsutstyr

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo