Akuttovernatting (emergency shelter) er et tilbud for fattige tilreisende fra EØS-området.

Målsetningen med tiltaket er å gi fattige tilreisende til Bergen et trygt, rolig og varmt overnattingstilbud. I tillegg til overnatting tilbyr vi et sanitærtilbud som omfatter tilgang til dusj, toalett, og vaske- og tørkemuligheter for klær.

Overnattingstilbud

Gjester må registrere seg i Hollendergaten, mandag og torsdag kl. 21. Her kan en reservere en seng for tre (mandager) eller fire (torsdager) netter. Innsjekk i overnattingslokalene i Hollendergaten er fra kl. 21. Eventuelle restplasser som ikke er fordelt ved registrering, blir distribuert direkte i overnattingslokalet. Lokalet har plass til 32 gjester. Overnattingen koster 15 kr. per natt. NB: Aldersgrense på overnattingstilbud er 18 år.

Sanitærtilbud

Dusj og vaske- og tørkemuligheter for klær er åpen hver kveld mellom kl. 21-22 og er tilgjengelig for alle fattige tilreisende – også for personer som ikke bruker overnattingstilbudet. Dusj er inkludert i prisen for overnattende. Personer som ikke overnatter betaler 5 kr. for å benytte dusjtilbudet. Klesvask koster 5 kr. for alle. Man kan levere klær om kvelden og hente disse ferdigvasket og -tørket neste kveld.