Gratis leie av sportsutstyr

Barn og unge opp til 18 år kan låne topp moderne sportsutstyr gratis av Kirkens Bymisjon. I tillegg kan personer over 18 år leie utstyret til en rimelig pris.

Deltakelse i sports- og andre fritidsaktiviteter kan være kostbart. Krav til blant annet utstyr, medlemskontingenter og inngangsbilletter gjør at prislappen for deltakelse ofte blir høy. Noen ganger så høy at mange barn og unge opplever å bli ekskludert fra å delta. Dette ønsker Kirkens Bymisjon å forhindre.

Kirkens Bymisjon har flere steder i landet utlånssentraler med sportsutstyr for barn og unge, som vi kaller «Skattkammeret».

Vi har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i sports- og friluftsaktiviteter, uansett. Dette innebærer at Skattkammeret arbeider for å gjøre det enkelt for barn og unge å delta i de aktivitetene de ønsker, uavhengig av familiens økonomi. Ved å tilby gratis utlån av sportutstyr og arrangere kostnadsfrie aktiviteter, ønsker vi å sikre barn og unge mulighet til deltakelse. I tillegg ønsker Skattkammeret å fremme et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk av sportsutstyr.

Utstyret lånes eller leies ut for en uke av gangen, eller etter avtale. Skattkammeret har fokus på gjenbruk, og tilrettelegger for at sportsutstyr kan brukes om igjen. Utstyret er derfor brukt og av god kvalitet. Det er dessverre ikke mulig å reservere utstyret. Merk at alle utlån krever legitimasjon.

Tiltak