En nasjonal dugnad for de mest sårbare

Spredningen av koronavirus gjør at det nå iverksettes omfattende tiltak i Norge. Dette får også konsekvenser for Kirkens Bymisjons tiltak. Kirkens Bymisjon følger de til enhver tid gjeldende råd for å hindre spredning av koronavirus (Covid-19).

Kirkens Bymisjon gjør nå fortløpende vurderinger rundt hvilke tiltak som stenges, og hvilke som må drives på nye måter. Vår prioritering nå er å finne gode løsninger for de aller mest sårbare av våre brukere.

  • Ta kontakt med hvert enkelt tiltak, eller sjekk tiltakets facebook-sider for oppdatert informasjon.

Trenger du hjelp, eller kjenner du noen som sliter? Klikk her for informasjon om hjelpetelefoner og instanser du kan kontakte, og kontaktinfo ved behov for akutt hjelp knyttet til rus/- og eller psykiske helseproblemer.

Kirkens Bymisjons brukere, gjester og beboere er i mange tilfeller en del av risikogruppene. Oppfordringen fra organisasjonens generalsekretær er klar:

– Det er viktig at alle nå følger rådene som gis fra norske myndigheter. Dette er en dugnad for å begrense smitte. Nå må vi stå sammen i fellesskap og solidaritet i det som er en krevende situasjon for enkeltmennesker og samfunnet. Vi må ta hensyn til de blant oss som er mest utsatt, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon

– Fellesskap står sentralt i Kirkens Bymisjons arbeid. Vi vet verdien av å møtes. Nå må vi finne nye måter å søke fellesskap på. Vis omsorg gjennom en telefonsamtale, lever mat på døra til noen som ikke kan gå ut, vis omsorg digitalt, sier generalsekretæren.

Presse kan kontakte kommunikasjonssjef Ragnhild Kaski på mail ragnhild.kaski@bymisjon.no eller telefon 41101621 (send gjerne SMS).