Sammen strikker vi for et varmere samfunn!

Kirkens Bymisjon inviterer deg til å bli med årets varmeste strikkedugnad.

Fra og med strikk off 1. september strikkes det oransje skjerf i alle kriker og kroker av landet. Det oransje skjerfet har i 10 år vært et symbol på ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn. Nytt i år er at Kirkens Bymisjon også oppfordrer folk til å strikke oransje sokker, votter og luer, for å gi ekstra varme i mørketiden som i år er spesielt tung for mange.

– Vi ønsker at folk strikker til noen som fryser, gir plagget til en venn eller bruker det selv, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Den 2. november er Årets varmeste dag, og det er selve startskuddet for å kle seg selv og Norge i oransje.

For et varmere samfunn

De oransje plaggene skal minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. I år er dette ekstra viktig. Stadig flere faller utenfor og mange opplever isolasjon og ensomhet på grunn av koronapandemien.

Går du med oransje skjerf, sokker, votter eller ei lue, blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Hvambsal.

Generalsekretæren ber også folk om å gjenbruke eller gi bort oransje skjerf de har liggende hjemme fra tidligere år.

Her kan du kjøpe garn og finne oppskrifter

Her kan du levere hjemmestrikkede, oransje plagg til Kirkens Bymisjon. Frist for innlevering 24. oktober.

Mangfoldig strikkedugnad

Folk fra alle samfunnslag er med på dugnaden; «strikke-kjendiser”, syklubber, flyktninger, Kirkens Bymisjons gjester, pasienter og brukere, tidligere rusavhengige, næringslivsledere og privatpersoner.

– Mangfoldet av strikkere er i seg selv er rørende! Vi er utrolig stolte og imponerte over det store engasjementet vi ser, år etter år. Takk til deg som strikker, for omtanken du legger i det, og for varmen du er med på å spre, sier Hvambsal.

Alt du trenger for å komme i gang og bli med på strikkedugnaden!

Spre varmen i sosiale medier

Vi setter pris på om du deler og tagger dine strikkebilder med:

#etvarmeresamfunn
#oransjeskjerf
#kirkensbymisjon

Du kan også engasjere deg sammen med tusenvis av andre strikkere. Meld deg inn i Facebookgruppa «Vi strikker for et varmere samfunn».

Slik startet det: En hjemløs som frøs om natten gav ideen til de oransje skjerfene

Bli med på strikkedugnaden

Kjøp strikkepakker her