Kirkens Bymisjon vil hjelpe enda flere etter sammenslåing 

Kirkens Bymisjon er til stede i nærmiljøer over hele landet. 1. februar slås ti stiftelser sammen til én. 

20. januar 2023

Dagens stiftelser i Drammen, Hønefoss og Kongsberg, Aust-Agder og Telemark, Bergen, Kristiansand, Trøndelag, Østfold, Møre, Rogaland, Vestfold og Oslo har vedtatt å slå seg sammen. Nå er sammenslåingen godkjent av Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Stiftelsene i Tromsø og Nordland fortsetter som egne stiftelser i tett samarbeid med den nye nasjonale stiftelsen. 

Stiftelsen Kirkens Bymisjon vil være navnet på organisasjonen som etableres 1. februar 2023. 

–   Vi tror at vi kan få til mer sammen enn hver for oss. Stiftelsen Kirkens Bymisjon vil være en organisasjon med større påvirkningskraft, og en organisasjon som vil gjøre mer for flere, sier Adelheid Firing Hvambsal. Hun er i dag generalsekretær Kirkens Bymisjon Oslo, og fortsetter som generalsekretær i den nye stiftelsen.  

Kirkens Bymisjon jobber for å avdekke urett, lindre nød, og påvirke årsakene til at nød og urett oppstår. 

– Som organisasjon må vi utvikle oss for å være den kraften i det norske samfunnet som vi ser at det er behov for. Med én, felles organisasjon skal vi møte fremtidens behov på en god måte og sikre et godt samspill mellom lokal og nasjonal handlekraft. Vi skal drive langsiktig og landsdekkende, med en sterkere tilstedeværelse i nærmiljøer og for mennesker som trenger våre tiltak, konkluderer hun.  

Pressekontakt
Marthe Bogerud: 996 92 129

Pressefoto

Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon. Last ned i full oppløsning her.