Nærmiljøaktivitet på Stovner

Stovner Frivilligsentral har åpen dag på tirsdager fra kl 12 for frivillige og andre i bydelen som ønsker å bli bedre kjent med hverandre og sentralens frivillige aktiviteter.

Ønsker du å gjøre en frivillig innsats for mennesker på Stovner? Ta kontakt for å få vite mer om disse aktivitetene!

Besøkstjeneste:

Stovner Frivilligsentral er en del av Nettverket for besøkstjenester i Oslo. Gjennom deltakelse, samarbeid og engasjement i nettverket tar besøksvirksomhetene sikte på at tilbudet i Oslo skal bli bedre, både for besøksmottakerne og de frivillige besøkerne. Nettverket arrangerer fem faste temakvelder i året.

Målsettingen for den frivillige besøkstjenesten er å bidra til økt livskvalitet og trivsel for mennesker som er ensomme, eller trenger hjelp til enkle oppgaver over en kortere eller lengre periode. Ved å melde deg som frivillig i besøkstjenesten på Stovner Frivilligsentral, kan du velge blant følgende frivillige aktiviteter:

Stovner Frivilligsentral koordinerer besøk av enkeltpersoner eller besøksvennepar. Besøkerne er frivillige og forplikter seg til å gå på besøk regelmessig. For eksempel en time pr. uke eller inntil 2 timer annenhver uke, og man forplikter seg til en minimumstid på et halvt år. Som frivillig kan man besøke enkelt personer eller tilby seg å være turfølge.

Følgetjeneste:

Stovner Frivilligsentral samarbeider med Høybråten Frivilligsentral om å formidle hjelp til personer som trenger følge eller hjelp til enkle, praktiske oppgaver i hjemmet.

 

Tirsdagslunsj

Tirsdagslunsjene er et åpent, uformelt og hyggelig treffpunkt for frivillige og andre som er tilknyttet Stovner Frivilligsentral. Kom gjerne innom for å hilse på frivillige og ansatte ved sentralen, og få mer informasjon om mulighetene for frivillig arbeid.

Lunsjen fås til en billig penge, og serveres av våre frivillige kl 12.

Språktrening

Etter tirsdagslunsjen samles en samtalegruppe for de som ønsker å praktisere muntlig norsk fra kl 13-14. og fra kl 17-19 på kveldstid hver tirsdag. Vi øver på norsk muntlig språk i hverdassituasjoner og i forhold til tema gruppa selv ønsker å ta opp.

 

Hobbygruppe

Vil du være med å skape kreativitet, hygge og inspirasjon? Rett etter tirsdagslunsj møtes frivillige og deltakere av hobbygruppa klokken 13-15 for å sammen lage vakre ting. Frem mot besøkskampanje ved høytider, lager hobbygruppa påske- og julegaver som gis til de som får besøk av våre frivillige.

Turgruppe

Hver onsdag drar vi på tur til mange av Oslos severdigheter. Vi møtes på Stovner t-banestasjon kl 10 og er som regel tilbake i 13-tida. En nysgjerring og entusiastisk gjeng vil gjerne ha med deg!

Les også

Norsk Råkk spilte på fest i børsparken

Nabolagsfest for tiende året

- I år fyller festen her i Børsparken 10 år. Så det blir bursdagskake! forteller leder for Møtestedet Kari Gran til jubel fra langbordene.

Vi trenger frivillige til viktig innsats på Oslo S

Det er ikke alle som skal rekke et tog, shoppe eller drikke kaffe på Oslo S. Også mange mennesker som opplever større og mindre livskriser søker hit. Disse menneskene ønsker Kirkens Bymisjon å være tilstede for, men vi trenger frivillige for å klare det.