Nærmiljøaktivitet på Stovner

Stovner Frivilligsentral har åpen dag på tirsdager fra kl 12 for frivillige og andre i bydelen som ønsker å bli bedre kjent med hverandre og sentralens frivillige aktiviteter.

Ønsker du å gjøre en frivillig innsats på dagtid for mennesker på Stovner? Ta kontakt for å få vite mer om disse aktivitetene!

Besøkstjeneste:

Stovner Frivilligsentral er en del av Nettverket for besøkstjenester i Oslo. Gjennom deltakelse, samarbeid og engasjement i nettverket tar besøksvirksomhetene sikte på at tilbudet i Oslo skal bli bedre, både for besøksmottakerne og de frivillige besøkerne. Nettverket arrangerer fem faste temakvelder i året.

Målsettingen for den frivillige besøkstjenesten er å bidra til økt livskvalitet og trivsel for mennesker som er ensomme, eller trenger hjelp til enkle oppgaver over en kortere eller lengre periode. Ved å melde deg som frivillig i besøkstjenesten på Stovner Frivilligsentral, kan du velge blant følgende frivillige aktiviteter:

Stovner Frivilligsentral koordinerer besøk av enkeltpersoner eller besøksvennepar. Besøkerne er frivillige og forplikter seg til å gå på besøk regelmessig. For eksempel en time pr. uke eller inntil 2 timer annenhver uke, og man forplikter seg til en minimumstid på et halvt år. Som frivillig kan man besøke enkelt personer eller tilby seg å være turfølge.

Følgetjeneste:

Stovner Frivilligsentral samarbeider med Høybråten Frivilligsentral om å formidle hjelp til personer som trenger følge eller hjelp til enkle, praktiske oppgaver i hjemmet.

Dagravn

Dagravnene går hver ukedag mellom klokken 13 og 14. Med gule refleksvester er dagravnene synlige voksne tilstede på Stovner, som en trygghetspatrulje for de minste skolebarna. Dagravnene startet i 2007, og som frivillig er dette en unik mulighet for mosjon, gode prater og viktig arbeid i lokalmiljøet vårt.

 

Tirsdagslunsj

Tirsdagslunsjene er et åpent, uformelt og hyggelig treffpunkt for frivillige og andre som er tilknyttet Stovner Frivilligsentral. Kom gjerne innom for å hilse på frivillige og ansatte ved sentralen, og få mer informasjon om mulighetene for frivillig arbeid.

Lunsjen fås til en billig penge, og serveres av våre frivillige kl 12.

Språktrening

Etter tirsdagslunsjen samles en samtalegruppe for de som ønsker å praktisere muntlig norsk fra kl 13-14. og fra kl 17-19 på kveldstid hver tirsdag. Vi øver på norsk muntlig språk i hverdassituasjoner og i forhold til tema gruppa selv ønsker å ta opp.

 

Hobbygruppe

Vil du være med å skape kreativitet, hygge og inspirasjon? Rett etter tirsdagslunsj møtes frivillige og deltakere av hobbygruppa klokken 13-15 for å sammen lage vakre ting. Frem mot besøkskampanje ved høytider, lager hobbygruppa påske- og julegaver som gis til de som får besøk av våre frivillige.

Turgruppe

Hver onsdag drar vi på tur til mange av Oslos severdigheter. Vi møtes på Stovner t-banestasjon kl 10 og er som regel tilbake i 13-tida. En nysgjerring og entusiastisk gjeng vil gjerne ha med deg!

Les også

Unge frivillige på Stivner kaster ball på plenen.

«Familieferie på Stovner» fikk 2 mill. kroner – og fortsetter

Nå kan prosjektet Familieferie på Stovner fortsette i lang tid! Prosjektet har nettopp mottatt 2 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen. Prosjektet utvikler ferie- og fritidstilbud til familier som ikke tidligere har hatt denne typen erfaringer. Tiltakene blir organisert av unge frivillige.

Ansatte fra helsesenteret for papirløse driver oppsøkende arbeid i Oslo.

Ny rapport: Grupper faller utenfor helsevesenet i Europa

“Manglende tilgang på universell helsehjelp setter folkehelsen i fare” sier en rapport utarbeidet av humanitære organisasjoner i Europa som ble sluppet i dag. Helsesenteret for papirløse migranter, som er drevet av Kirkens Bymisjon og Røde Kors, har bidratt til rapporten.