Norges varmeste skjerf er oransje

Det gir varme, er laget av varme, sprer varme og oppfordrer til varme, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon om det hjemmestrikkede, oransje skjerfet.

I 2018 ble det på landsbasis strikket utrolige 15.000 oransje skjerf i de tusen hjem. Her fra aksjonsdagen, da de oransje skjerfene ble tatt ut i gater over hele Norge.

Når du tar det på deg blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn. Skjerfene er strikket av og for mennesker som ønsker varme og inkludering i en mørketid som er tung for mange.

– Skjerfet er skapt av omtanke og med ønske om å spre varme. Det er et symbol på at vi står skulder til skulder. Dette gjør vi ikke bare for andre, men for hverandre, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Dugnadsånd og hjemmestrikket varme

De oransje skjerfene er en eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket varme – og er resultatet av en storstilt strikkedugnad med tusenvis av ildsjeler over hele Norge. I 2011 ble det strikket 100 oransje skjerf, og siden har det eksplodert. I 2018 ble det på landsbasis strikket utrolige 15.000 oransje skjerf i de tusen hjem.

– Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering inn i mørketiden som er tung for mange. Dugnadsånden som ligger bak de oransje skjerfene er fantastisk. Skjerfene strikkes av mennesker fra alle samfunnslag; «strikke-kjendiser”, syklubber, flyktninger, Kirkens Bymisjons gjester, pasienter og brukere, tidligere rusavhengig, næringslivsledere og privatpersoner. Bare det i seg selv er rørende, sier Firing Hvambsal.

Skjerfene ut i gatene

1. november, grytidlig om morgenen, henger vi opp og deler ut skjerfene i byer i hele landet. I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap (frist for innlevering av skjerf er 24. oktober). Her kan du levere oransje skjerf.

Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmere og mer inkluderende samfunn.

PS: Bilder av strikking, strikketøy og skjerf kan tagges #oransjeskjerf  #etvarmeresamfunn #kirkensbymisjon

Hender som strikker et oransje skjerf

Her er oppskriften for å strikke de oransje skjerfene

Bli med på dugnaden!