Slik var ColorLineSetesdalTour 2018 for Frode og Ulf

Her forteller to deltakere på Enter fritid, Frode Forsdahl og Ulf Axelsen, om sine opplevelser rundt sykkelrittet ColorLineSetesdalTour - en reise fra Kristiansand, gjennom Setesdal, til Hovden på sykkel.

Frode Forsdahl og Ulf Axelsen på sykkelsetet på en landevei, med hvite hjelper og Kirkens Bymisjon-sykkeldrakt, tre syklister og en følgebil bak seg.

Frode Forsdahl:

Spinninga var veldig viktig, bli kjent med gjengen. Og det var mitt første møte med Bymisjonen etter å komme fra halveishuset. Denne gjengen var god å komme til, og vi hadde et mål sammen. For min del tenkte jeg at jeg ville klare syklingen greit, så min oppgave var mer å samle feltet og hjelpe de som kom til å slite underveis.
På rittet var det en upåklagelig stemning, med sang og kommentarer, med motivering og støtte. Det siste stykket er alltid en påkjenning, og mange føler seg tomme.

Likevel var humøret på plass i gruppa og jeg vekslet litt med å dra og å samle.

Jeg syklet CLST i 2010, men i år var det et annet utgangspunkt. Det er en stor opplevelse og en større prestasjon å komme i mål med enn gruppe enn å klare det alene, så følelsen var enormt sterk.

VI nådde målet – VI klarte det!

De siste kilometerne snakket vi om hvem som skulle dra oss over mål. De to spreke kvinnene i gruppen fikk æren til å lede oss siste stykke og over målstreken.
Etter målgang så er samholdet kjempesterkt, og vi kunne slappe av og kose oss med god pleie på ei hytte. Sosialt er det så herlig på tur med Bymisjonen, med stemning og felleskap. Vi får også prate om alt mulig som vi ellers ikke gjør. Alt fra treninger i forkant, oppmøte på Bymisjonssenteret kl. 03:30 med havregrøt, gjennomgang av vår slagplan og påfyll av motivasjon er så bra planlagt og tilrettelagt. Til og med service- og følgebiler med gode folk!

Vi opplevde en episode. Et ektepar hang seg på oss, og ble etter hvert en del av vår gruppe. Dessverre ble det et uhell ved en oppbremsing som førte til en velt for han. Laget stoppet, og igjen fikk vi merke samholdet og at vi måtte ta hånd om dette sammen. Da er det veldig godt å ha en servicebil, og Reidun kom ned til oss og kunne ta han med i bilen til Valle hvor han fikk behandling og videre tatt vare på. Kvinnen fortsatte å sykle med oss videre til Bykle der hun ble plukket opp av Reidun igjen for å få transport til sin mann.

Underveis tenkte jeg at jeg kunne klart det med ei raskere gruppe, men jeg ønsker og vil nok sykle med Enter fritid til neste år igjen fordi akkurat dét betyr så mye. Kirkens Bymisjon og tilhørigheten betyr enormt mye i min situasjon og vil sikkert gjøre det fremover også.

(Historien til Ulf Axelsen begynner under dette bildet av Frode Forsdahl)

Frode Forsdahl forteller sterkt og godt om reisen til Hovden.

Ulf Axelsen: «Alle skal opp»

En reise gjennom Setesdal fra Kristiansand til Hovden på sykkel.

Reisen startet i høst med spinning hver onsdag. Av erfaring fra fjoråret visste jeg at om turen skulle bli sånn noenlunde – og ikke bare vond, var det bare å henge med fra på treninger tidlig.

Gjengen er hyggelig og fin å trene med, og i april startet vi med sykling ute. Korte turer på 25km i starten som gradvis blir forlenget. Siste treningsrunde var opp til Oggevann, ned til byen igjen via Birkeland. Rundt 10 mil og altså halve Hovdentouren. På disse turene lærte vi å kjøre som ei gruppe syklister. Og også betydningen av å hjelpe og ta vare på hverandre. Stadig kom kommentaren – «Alle skal opp!»
2.juni kl.05:10 gikk starten fra Kristiansand. ColorLineSetesdalTour var i gang!

Målet var å komme opp før resten av deltakerne hadde spist opp «målgangs-suppa». I fjor rakk jeg ikke det..

May Tove, Elin, Tommy, Frode, Kåre, Paul Erling, Sven Erik og jeg syklet, vi hadde Reidun og Mariusz med som støtte og servicepersonell. Arnulf skulle egentlig vært kaptein, men ble skadet noen dager før og ble med i serviceteamet mens Elin tok over funksjonen som kaptein.
Min rolle på laget var å følge på så godt jeg kunne, ha en positiv holdning og godt humør. For «Alle skulle opp». Farten var jevn og rolig, fartsholderne i front gjorde en kjempejobb. Fra Bygland og opp ble varmen min største utfordring, med temperaturer over 25 °C. Da Valle var passert og neste matstasjon var i sikte bestemte jeg (kroppen min) å haike med Reidun til Bykle. Og for meg var det ikke noe nederlag, heller en seier. Det at jeg kunne bruke min sunne fornuft og innse at min 67 år gamle kropp hadde rett og slett fått nok! Så fikk jeg anledning til å sykle fra Bykle og de siste 3 milene inn. Så min tur ble på 180km.
Mestringsfølelsen kom frem å år også da målstreken ble krysset sammen med de andre, og «Alle Kom Opp!»

PS: Sees til neste år – og også da skal alle opp! En stor takk til Enter fritid, Kirkens Bymisjon, alle deltakerne og ColorLineSetesdalTour. Fantastisk ritt og fantastisk vær.

Bilde av gruppa som på sykkel går over målstreken på Hovden.
Ulf Axelsen med inspirerende innlegg om sin reise med Enter fritid Kirkens Bymisjon fra Kristiansand, gjennom Setesdal og til målgang på Hovden.

Les også

Bli kjent med Gunhild Tobiassen

Bli kjent med Gunhild Tobiassen – prosjektutvikler i Kirkens Bymisjon i Kristiansand

Første HovdenTour med Enter fritid

Skiløpet på Hovden er blitt en tradisjon og et mål for mange. ENTER Fritid fra Kirkens Bymisjon har deltatt i 5 år, og gjennom treningsøkter i høst og vinter er deltakerne igjen forberedt på denne styrkeprøven.