Vår Frue åpen kirke er 10 år

Vår Frue åpen kirke er 10 år. Her er programmet for jubileumsuken.

Vår Frue åpen kirke i Trondheim, i kveldslys. Bilde

«Dette er det eneste stedet jeg kan være den jeg er. Jeg takker for at dette stedet finnes. This is what a church should be like. Glad jeg slapp å ligge ute i natt. Shukrani.»Gjest

Det er ikke alle som syns at det å bli ti år er det store. Men for byens åpne kirke er det et merke som rundes. For det er menneskene i byen som søker ly i byens åpne kirke, og som forteller stadig nye historier om hva det betyr å være velkommen med livet som det er.

Gjennom disse ti årene er det tent en halv million lys, det har vært langt over en million besøkende og desto flere kaffekopper og smil servert av våre frivillige. For det er fortsatt frivillige som holder dørene åpne og kaffen klar og hjertene varme for den som finner veien inn, hvem det enn måtte være.

Slik går det ei linje fra den storstilte dugnaden da Vår Frue ble pusset opp for 35 innsamlede millioner kroner til 800-årsjubileet – og til dagens store dugnad av frivillige, ender det er hjelpende hender, givere eller samarbeidspartnere av ulikt slag. Alle er viktige, også for at dugnaden skal kunne fortsette og menneskene i byen ha et sted å søke ly.

Jubileumsprogram har vi kalt «Fest og protest» og strekker seg over ei drøy uke. Det er nemlig dyp glede knytta til at det har vært mulig å holde kirka åpen gjennom disse årene. Og det er sterke elementer av protest i det vi gjør – å holde byens vakreste rom åpent for alle, men med et særlig rom for de som lever utsatte liv. De som ikke kjenner seg ønska noe sted.

Det skal finnes et åpent, hellig rom i byen vår fortsatt – der noen kan skrive «Takk for at jeg fikk noen tanker og tårer her i dag.»

Velkommen til å feire Vår Frue – åpen kirke 10 år!

Her er programmet, mer informasjon om de enkelte arrangementene blir lagt ut etter hvert:

JUBILEUMSPROGRAM: FEST OG PROTEST!

Der ikke annet er angitt, foregår arrangementene i Vår Frue kirke og er gratis.

 • Torsdag 9.11: Kl. 18: Torsdagsmesse og – suppe.
 • Fredag 10. 11: Kl. 11-13: «Teologi fra en åpen kirke», foredrag av phd-stipendiat Gyrid Gunnes som forsker på Vår Frue – åpen kirke. Sted: Hornemannsgården. (Gratis. Påmeldingslenke kommer.)
 • Kl. 20: Åpen mikrofon: Gjesteartist: Chand Torsvik
 • Lørdag 11.11: Kl. 12: Varmestue
 • Kl. 20: Jubileumskonsert. Urframføring av jubileumsverket «Book of prayer» av Knut Størdal (musikk) og Tale Næss (libretto). Nidarosdomens jentekor, musikere og solister. Bill. (kr. 225) kjøpes via https://kirkensbymisjonitrondheim.hoopla.no/sales
 • Søndag 12.11: Kl. 14: Søndag i Vår Frue, musikk ved studenter fra Institutt for musikk.
 • Kl. 18: Jubileumsmesse.
 • Mandag 13.11 kl 16: Mandagssuppe i Vår Frue. Kl. 18: «Æ protestere». «Speakers Corner» og protest-allsanger.
 • Tirsdag 14.11 Kl. 12: Menighetens matinekonsert. Salmekonserten «Himmelvendt» med Bjørn Vevang m.fl.
  Kl. 21: «Fa®en» (teaterforestilling). Propellen Teater/ Svartlamon Hardkor. Samtale etter forestillingen.
 • Onsdag 15.11 Kl. 18: Salmekveld. Med Solveig Slettahjell, Tord Gustavsen, Nidaros Domkor. Programledelse: Helge Gudmundsen.
 • Torsdag 16.11 kl 18: Torsdagsmesse og – suppe. Vår Frues åpne kor Liv Laga deltar.
 • Fredag 17.11 Kl. 20: «Verden i Vår Frue, lokal og global». Internasjonal konsert med Mahsa Vadat, Tord Gustavsen, Anne Fossen, Jovan Pavlovic m.fl. Bill. (kr. 225) kjøpes via https://kirkensbymisjonitrondheim.hoopla.no/sales.

Les også

Tre koordinatorer fra Home-Start med barneboka «Hurra, det er tirsdag!» i hånda.

Kirkens Bymisjon med barnebok om å få hjelp i familien

Av og til kan livet by på utfordringer som gjør at familier har behov for hjelp utenfra. Home-Start Familiekontakten i Trondheim ønsket å gjøre rammene for møtene med barna enda bedre, og har nettopp gitt ut barneboka «Hurra, det er tirsdag!».

Her er Kirkens Bymisjons populære og helt spesielle hekleoppskrift

Vi får stadig henvendelser om vår helt spesielle oppskrift "Bestemorrute". Her deler vi derfor vår hekleoppskrift, med videoer som viser hvordan man hekler. Lykke til!