Episode 9: Hamburger

Her kan du lære å lage hamburger! Dette er en del av Diggimat, et digitalt matlagingsprogram retten mot barn og unge som vil lære seg å lage mat og desserter på en enkel måte.

Hamburger

Tid: 50 minutter eller mer 

Burgerbrød:

1 pk fersk gjær

50 g smør

4 dl melk

2 ss sukker

1 ts salt

Mel til å mette deigen

Bakepapir

 

Smuldre gjær i en bakeboller, smelt smør og ha i melka (varm opp til 37 grader) – ha melkeblandingen over gjæren. Rør til gjæren løser seg opp. Ha i sukker og salt, og bland i hvetemel til en fin deig. Deigen skal akkurat slippe bollen. La deigen heve i ca. 45 min.

Del deigen i emner, lag så store burgerbrød du vil.

Trill dem og knepp dem litt flate.

La dem heve i ca. 15 min. Pensle med egg og strø over sesamfrø.

 

Stekes på 200 grader i 10-15 min – til de er gylne

 

Burger 2x200g eller 4x100g

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ts salt

1 ts pepper
0,5 dl vann

 

Dressing

½ pk majones

½ boks Crème fraîche

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper

 

Stek burgerne med litt smør på sterk varme, til de har en fin stekeskorpe, skru ned temperaturen litt og stek videre til de er gjennomstekt, og la de hvile litt før du legger opp.

 

Legge opp burger:

Skjær brødene i to, og ha dressing på topp og bunn.

Ha på salat og burger bunnen og legg på toppen.

Løk, tomat og sylteagurk er også snadder tilbehør.