Hamburger
Tid: 50 minutter eller mer
Burgerbrød:
1 pk fersk gjær
50 g smør
4 dl melk
2 ss sukker
1 ts salt
Mel til å mette deigen
Bakepapir
Smuldre gjær i en bakeboller, smelt smør og ha i melka (varm opp til 37 grader) – ha melkeblandingen over gjæren. Rør til gjæren løser seg opp. Ha i sukker og salt, og bland i hvetemel til en fin deig. Deigen skal akkurat slippe bollen. La deigen heve i ca. 45 min.
Del deigen i emner, lag så store burgerbrød du vil.
Trill dem og knepp dem litt flate.
La dem heve i ca. 15 min. Pensle med egg og strø over sesamfrø.
Stekes på 200 grader i 10-15 min – til de er gylne
Burger 2x200g eller 4x100g
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ts salt
1 ts pepper
0,5 dl vann
Dressing
½ pk majones
½ boks Crème fraîche
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
Stek burgerne med litt smør på sterk varme, til de har en fin stekeskorpe, skru ned temperaturen litt og stek videre til de er gjennomstekt, og la de hvile litt før du legger opp.
Legge opp burger:
Skjær brødene i to, og ha dressing på topp og bunn.
Ha på salat og burger bunnen og legg på toppen.
Løk, tomat og sylteagurk er også snadder tilbehør.