Episoder 12: Rullekebab

Her kan du lære å lage rullekebab! Dette er en del av Diggimat, et digitalt matlagingsprogram retten mot barn og unge som vil lære seg å lage mat og desserter på en enkel måte.

Superenkel  kebab

Tid: 40 minutter 

 

Til kebabkjøttet:

400 g kjøttdeig

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

1 ts kebabkrydder

Bakepapir


Til lefser:

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts salt

100 g smør

Vann til smidig deig

 

Ha alt det tørre i en bolle, smuldre smøret i melet og ha i vann til du har en god og smidig deig som er lett å kjevle ut.
Del deigen i like emner(stykker/biter). Kjevl tynne sirkler og stek i tørr stekepanne på begge sider. Legg de under et kjøkkenhåndkle når de er ferdige.

 

Dressing:

Den du liker aller best, eller lag din egen av kebabkrydder og rømme. Smak til i forhold til hvor sterk du vil ha den.

 

Salat:

Grønn salat

Mais

Løk

Agurk

 

Bland kjøttdeig med hvitløk, kebabkrydder, salt og pepper. Knepp deigen på et bakepapir, bruk gjerne kjevle, men ha et bakepapir over og under kjøttdeigen. Kjevle den løvtynt.

Stek rett før servering på 200 grader i 10 min.

 

Kutt opp salat og det du ellers vil ha i kebaben

 

Legg ut aluminiumsfolie, ha på lefsen, fyll med dressing salat og kjøtt, rull til rullekebab.