6000 – 9000 barn har en mamma eller pappa i fengsel

Hos oss mottar du nyttig informasjon, veiledning og tilbud om aktiviteter – for hele familien. Vi holder også foredrag på skoler og til fagpersonell.

Ta kontakt med oss!

«Not my crime – still my sentence»

I Norge har 6000 – 9000 barn en mamma eller pappa som gjennomfører straff i fengsel eller friomsorg. Mange holder det hemmelig. Noen lyver om hvor forelderen er. De fleste skammer seg, og går alene med vanskelige tanker. Barna er uskyldige, men straffen rammer også dem – barna blir de usynlig straffede.

Mer informasjon her!

FRI — barn og familie tilbyr følgetjeneste, familie¬aktiviteter, foreldreveiledning og samtaler.

 • Følgetjenesten

  Vi tilbyr hjelp med kjøring for barn og ungdom som har en forelder i fengsel, og som av ulike årsaker ikke får reist på besøk. Vi må ha én eller flere samtaler med begge foreldrene og barn(a) i forkant.

  Søk om tilbudet
 • Familieaktiviteter

  Annenhver uke arrangerer vi familieaktiviteter. Der kan barna og foreldrene delta gratis. Det er en fin mulighet til å gjenoppta kontakt på en mildere måte, eller at familien kan gjøre noe sammen med den andre voksne pårørende under soning.

  Les mer om aktivitetstilbudene
 • Foreldreveiledning og samtaler

  Hvordan opplever barn og unge å ha en forelder i fengsel? Hva kan du som voksen, som venn eller som fagperson gjøre? I FRI barn og familie tilbyr vi samtaler med enkeltbarn, parsamtaler for foreldre og foreldreveiledning.

  Les mer om de ulike tilbudene og mulighetene her