Helse

På vårt kontor i Bergen kan du hente gratis kondomer, glidemiddel, hånddesinfeksjon, alarmer, intimservietter, munnbind og brosjyrer med informasjonsmateriell. Vi kan formidle kontakt med klinikker i Bergen der du kan teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner. Har du behov for lege, tannlege, psykolog eller annet, spør oss. Fri tilbyr følge til helsetjenester og annen praktisk hjelp i forbindelse med ivaretakelse av egen helse.

Ved spørsmål om Covid-19, smittevern og anbefalinger som gjelder kan vi bistå med oppdatert informasjon på ulike språk.

Juridisk veiledning og bistand

Fri tilbyr gratis rettshjelp og veiledning til målgruppen av jurister tilknyttet Gatejuristen i Bergen. Våre jurister kan bistå med problemstillinger innenfor alle rettsområder, blant annet utlendingsrett, strafferett, familierett, husleie og erstatningsrett.  

Samtaler og informasjon

Vi tilbyr samtaler og veiledning. Du kan snakke med oss om temaer som blant annet fysisk og psykisk helse, stress, vold, sikkerhet, sexsalg, økonomi og migrasjon. Du kan kontakte oss hvis du trenger informasjon om rettigheter, plikter og lovverk. Vi har taushetsplikt og du kan velge å være anonym. 

Oppsøkende arbeid

  • På gaten: FRI arbeider oppsøkende rettet mot personer som selger seksuelle tjenester på gaten i Bergen sentrum. Vi jobber hver fredag kveld. På feltøkter gir vi ut informasjon om tilbudet vårt, bygger relasjoner og gir øyeblikksomsorg. Vi deler ut kondomer, glidemiddel, alarmer, hånddesinfeksjon og annet utstyr.
  • På massasjeinstitutt: Fri arbeider oppsøkende rettet mot personer som jobber på massasjeinstitutt som har annonser på eskortesider. På feltøkter har vi fokus på rettigheter ved arbeid, bygge relasjoner og utdeling av utstyrog gi informasjon om tilbudet vårt. 
  • På nett: Fri arbeider oppsøkende mot personer som selger eller bytter seksuelle tjenester via annonser på internett. Hver uke ringer vi og sender ut SMS til de som befinner seg i Bergen og omegn. Vi sender ut informasjon om tilbudet vårt og om viktige aktuelle tema.