«Sasha» har kommet til Norge etter en lang og slitsom reise, men pappa og katten hennes er igjen i Kyiv. Dette er virkeligheten for mange barn som nå kommer til, og har kommet til Norge. De skal gå på skolen med våre barn, og bo i våre nabolag. Det er en selvfølge at vi skal møte disse menneskene med respekt og verdighet, men akkurat nå er det mange barn som får en lang og stille sommer. Kanskje er de på mottak og venter på bosetting eller bor i Oslo men har ingen venner og ingen å leke med.

Les historien til Sasha her

Det skal vi gjøre noe med!

Kirkens Bymisjon har utlånsentraler utplassert i 24 norske byer som vi kaller «Skattkammer». Hver dag oppsøkes de av barn og voksne som mangler slalomski for å være med vennene i klassen på hyttetur, eller som trenger en sykkel for å komme seg rundt i byen. Alt lånes ut gratis og alle er velkommen.

Vi har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse. Vi ønsker å skape arenaer som er åpne og inkluderende for alle. Skattkammeret tilbyr utstyr for sommeraktiviteter og vinteraktiviteter. Alt fra snowboard, alpint, langrenn, slalåm, skøyter, til telt, fiskestenger, etc.

Men i det siste har det blitt nødvendig å gjøre mer enn dette. Våre ansatte og frivillige reiser ut til mottak og andre steder der flyktningene oppholder seg og tar de med på busser og trikk for å få gode opplevelser og positive pusterom. Det gjør en enorm forskjell for barna – men det er også viktig for mor som får et lite pusterom hun og.

Les her om når Skattkammeret i Oslo tok med barna på svømmebasseng og pizza.