Om oss

I tillegg til å være et sykkelverksted og butikk, er Pedalen også en arbeidstreningsarena for mennesker med rusbakgrunn og/eller soningserfaring.

Pedalen er Kirkens Bymisjons sykkelverksted i Drammen. Vi utfører reparasjoner, service og bytte av deler på sykkelen din. I tillegg tilbyr vi salg av nye og brukte sykler, samt sykkeldeler.

Arbeidstrening

Vi startet opprinnelig opp i 2008 som en arbeidstreningsarena for mennesker med rusbakgrunn og/eller soningserfaring. Vi er også et tiltak for unge som aldri har fått innpass på arbeidsmarkedet. Gjennom reparasjon av sykler og butikkdrift lærer våre deltakere mye av det som kreves for å klare seg i arbeidslivet. Vår erfaring er at med tett oppfølging og god støtte blir den enkelte både rustet og motivert til etter hvert å komme over i en ordinær jobb.

Alle er velkomne innom på Pedalen – om det så bare er for å slå av en prat. Vi har lang erfaring innen sykkelfaget, og kan bidra med å finne riktig sykkel for deg, tilpasset ditt behov.

Trygg kvalitet

Fordi vi driver opplæring under reparasjonene, kan ting kan ta litt lenger tid hos oss en vanlig, men dette gjør også at kvaliteten blir 100%, fordi alle reparasjoner sjekkes før syklene leveres ut til kunden.

For å kunne gi best mulige tjenester på det våre kunder etterspør, går alle deltakere på Pedalen gjennom kurs i hvordan en sykkel fungerer fra A til Å. Derfor kan du være trygg på at vi har kompetansen du trenger.

Hvorfor handle hos oss?

Pedalen er et miljøvennlig sykkelalternativ. Vi er motstandere av bruk og kast. Derfor pusser vi i stedet opp eldre sykler med tid, kjærlighet og nye deler der det trengs, før vi selger dem til en hyggelig pris i butikken. Hos oss får du høy kvalitet på reparasjonsarbeidet, men en like god grunn til å bruke Pedalen, er at du med det bidrar til å gjøre samfunnet rundt deg bedre, og hverdagen litt enklere for noen som trenger det. Alle penger vi genererer går til Kirkens Bymisjon i Drammen og arbeidet her på Pedalen. Vårt mål er at Pedalen skal være en arena der mennesker kan styrke sin kompetanse, tilhørighet og selvtillit, og at kundene våre føler at de får være en del av dette arbeidet.

Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen og Helsedirektoratet.

• "Pedalen sykkelverksted er et konsept jeg har drømt lenge om å delta i. Det å skape en arbeidsarena, et fristed for mennesker med rusbakgrunn, soningserfaring og unge som aldri har fått innpass i arbeidsmarkedet. Forebyggende arbeid er det viktigste som er, jeg er så takknemlig for at jeg har fått sjans til å være med på dette. "

Hans Richard Jørgensen
    Arbeidsveileder Pedalen sykkelverksted