"Rom for fattige tilreisende" drives av Kirkens Bymisjon og jobber med fattige tilreisende i Oslo.

På Bymisjonssenteret i Tøyenkirken har vi et ekstra fokus på migranter i sårbare situasjoner. Her kan den som trenger det kjøpe seg varm mat, vaske klær og leie seg en oppbevaringsboks, alt til en meget rimelig pris. Gjestene våre kan feire høytider, delta i politisk verksted, komme på filmkveld og norsk samtalegruppe.

I tillegg til arbeidet på huset oppsøker Bymisjonssenteret migranter i prekære situasjoner i Oslo sentrum samt tilbyr vi individuell oppfølging av enkeltindivider. Sosialpolitisk påvirkningsarbeid  er et naturlig satsningsområde da vi ser at livet for de vi kommer i kontakt med preges av strukturell diskriminering og fordommer.

Våre gjester kommer fra hele verden men flest fra Romania, Polen, Latvia, Ukraina. Mange søker arbeid eller livnærer seg ved hjelp av tigging, flaskepant og salg av gateaviser.

Relevante publikasjoner

Her finner du en liste med publikasjoner som er relevante for arbeidet Rom for fattige tilreisende gjør.