Safir er et være-gjøre-lærested, for og med personer som vil etablere seg i en tilværelse som rusfrie.

Deltakere og frivillige møtes til forskjellige aktiviteter, kurs og treff i et hyggelig og inkluderende miljø. Vi vil legge tilrette for at personer med rusrelaterte utfordringer får støtte til å mestre en rusfri hverdag.

Safir er drevet av Kirkens Bymisjon og Røde Kors i Oslo

Aktiviteter på Safir

Frivillige har ansvar for aktivitetene, og deltakere bidrar gjerne. Alle aktivitetene foregår i et rusfritt miljø.

Mandagskafè:

På Det Grønne hjørnet har vi treff hver mandag. Her kan du nyte en kopp kaffe, steke deg en vaffel, lese dagens aviser og møte andre i uformelle og koselig omgivelser.

Onsdagslunsj:

Hver onsdag er det  lunsj for deltagere på Safir. Da serveres deilige varme retter. Her deler vi også informasjon og tips om hva som skjer i nærmeste fremtid. Før lunsjen kan du slappe av med en formiddagskaffe på Det Grønne Hjørnet om du vil.

Kreativt treff:

Kreativt treff hver uke på torsdager. Varierte prosjekter og enkel lunsj.

Yoga:

En time hvor vi forsiktig beveger kroppen, gjør enkle, klassiske yogastillinger med fokus på både å bygge styrke og å oppøve evnen til å spenne av. Passer for alle, uavhengig om du har gjort yoga før.

Søndagsåpent:

På Det Grønne Hjørnet annenhver uke, spill eller en aktivitet ute i byen. Mulighet for å avslutte med å lage et lett måltid sammen.der en koser seg med spill eller en tur i byen. Mulighet for å avslutte med å lage et lett måltid sammen.

Safir kveld:

For deg som ønsker aktivitet på kveldstid. Vi vil at dette skal være et åpent, avslappende og inspirerende sted for å skape et nettverk uten rus. Vi som driver Safir kveld er personer både med og uten ruserfaring.

Samtalen:

Vi møtes i en uformell ramme og deler tanker og meninger om ting som opptar oss. Ofte med utgangspunkt i dagens nyheter eller annet aktuelt i tiden.

Turer/utflukter:

Stikk innom og se en oversikt over turer og utflukter på tavla på Safir.

Boligskolen:

Boligskolen holder 16 kurs i året om boligsosiale tema «Bo og lev godt» annenhver onsdag. Nyttige tips og informasjon knyttet til tema som feks. gjeld, økonomi, kosthold, hvordan takle ensomhet i en rusfri hverdag. Boligskolen har eget program, er gratis, men krever påmelding pga begrenset antall plasser.  Les mer her!