Fursetgruppen: Skaper jul for flere

Når Fursetgruppen minner alle spisegjester om at ikke alle har det like enkelt, får de utelukkende positive tilbakemeldinger.

Selskapet som driver 22 spisesteder i Oslo, har brukt restaurantbordene til å samle inn penger til Kirkens Bymisjon siden 2015.

Det har de gjort ved å sette ut bordkort på alle de 1200 restaurantbordene selskapet disponerer, deriblant på Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant og Grand Café. På bordkortene oppfordres restaurantgjestene til å støtte opp om Kirkens Bymisjons arbeid ved å gi middager til mennesker i rus- og gatemiljøet. De henger også opp plakater med budskapet.

Nytte av samarbeidet for Fursetgruppen:

Intern stolthet

Bidrar til restaurantenes nærmiljø

Selskapet har også gitt en sum tilsvarende 500 middager til juleaksjonen.

De ansatte ved en av selskapets restauranter, Tjuvholmen Sjømagasin, har også valgt å bidra på en annen måte: De har droppet sitt eget julebord, og isteden inviterrt 150 av Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøet til tre-retters middag før jul.

Bygger engasjement

Selv om Kirkens Bymisjons budskap kanskje føles fjernt når man nyter en bedre middag på restaurant, har restaurantgruppen så langt kun fått positive tilbakemeldinger fra gjestene.

Også blant de ansatte er tiltaket populært.

– Hensikten vår er – i tillegg til å støtte en god sak i nærmiljøene til restaurantene – å bygge stolthet, engasjement og entusiasme internt i bedriften, sier Naja Boone, markeds-og kommunikasjonsdirektør i Fursetgruppen.

Hun legger til at Kirkens Bymisjon er en naturlig samarbeidspartner siden restaurantgruppen har flere spisesteder i Oslo sentrum, hvor også Kirkens Bymisjon har mange aktiviteter og tilbud.

– Det gir noe ekstra å gi tilbake til folk som også er naboene våre, og til bymiljøet. Derfor engasjerer dette samarbeidet våre ansatte, sier Boone.

Fakta om Fursetgruppen

• Restaurantgruppe etablert av den anerkjente kokken Bjørn Tore Furset i 1997.
  • Driver i dag 22 restauranter og cateringbedrifter i Oslo, deriblant Ekebergrestauranten, Maaemo og Tjuvholmen Sjømagasin.

Nettside: https://www.fursetgruppen.no/

Fakta om samarbeidet

• Oppfordrer hvert år restaurantgjestene til å støtte Kirkens Bymisjon ved hjelp av bordkort og plakater.
  • Gir også direkte økonomisk støtte.
  • Arrangerer støttemiddager for Kirkens Bymisjon.
  • Tjuvholmen Sjømagasin har i flere år invitert mennesker i rus- og gatemiljøet til førjulsmiddag.