Nabolagshuset, Kværnerbyen
-
Adresse
Turbinveien 28, 0195 Oslo
Følg med på Facebook for oppdatert informasjon.
Kirkens Bymisjon skal være en trygg organisasjon for barn og unge.
Si fra når du er fornøyd eller når noe må forbedres. Vi ber deg særlig si ifra til oss hvis:
- Du eller andre opplever noe hos oss som ikke er greit, føles ubehagelig eller er ulovlig.
- Du har forsøkt å si ifra, men opplever at du ikke blir hørt.
Les mer og meld i fra her!
Dette skjer her
Vi i Kirkens Bymisjon skal fremover samarbeide med Kværnerbyen Velforening om nytt tilbud i det gamle Fyrhuset, og har som felles mål å skape en meningsfull møteplass sammen. Vi skal ha daglig drift av Nabolagshuset, og skal sørge for at det blir et helhetlig tilbud gjennom hele året. Sammen med Velforeningen ønsker vi lokalbefolkningen velkommen til å medvirke og få teste hva “fremtidens fyrhus” skal være.
Fyrhuset ble fra gammelt av brukt til å varme opp industrilokalene i Kværner Brug, og vi har som mål at lokalene igjen skal fylles med varme til beboerne i Kværnerbyen.
I oppstartsfasen vil det være noe begrenset aktivitet i lokalet, da OBOS skal gjennomføre utredninger og utbedringer, slik at lokalet blir mer egnet for fremtidens bruk. Vi håper at nabolaget inviterer seg selv til en kopp kaffe og en uformell prat om behov, engasjement og ønsker. Hos oss fins det bare muligheter, og din stemme betyr alt! Aktiviteter og ukeplaner vil komme så fort vi får kartlagt, spikret samarbeid, fått ansatt ungdommer i jobb og frivillige på plass.
Vi har nå liggende ute en kartlegging for å bli bedre kjent med behovene og ønskene for driften av Nabolagshuset, Kværnerbyen. Her er det mulig å legge inn dine ønsker, enten det er til barna dine, deg selv eller en nabo. Vi er interessert i å høre fra alle generasjoner hvilke behov som er der ute. Her finner du link til kartleggingen.
Vi startet opp etterskoletilbud fortløpende og det vil komme med en ukeplan med ulike tilbud fortløpende, men per nå jobber vi med kartlegging av behov og søker samarbeidspartnere som kan være med på å etablere tilbudene. Vi håper på tålmodighet i en oppstartsfase hvor det er mange ting som må falle på plass før vi kan åpne opp fullt, men vit at vi sitter klare for å sette i gang så fort alle formaliteter er på plass. Vi gleder oss til å møte deg!
Her skiller vi mellom aktiviteter Kirkens Bymisjon holder i og aktiviteter som holdes av frivillig engasjement. I en oppstartsfase vil vi være behjelpelig til å starte opp aktiviteter, med et mål om at de skal bli selvgående gjennom engasjement fra nabolaget.
NoAks er et etterskoletilbud for 5.-6. trinn som driftes av ungdom i jobb og en trygg voksenperson. Voksenpersonen er enten en voksenansatt fra Nabolagshuset eller foreldrevakt. Konseptet ble til etter stor forespørsel fra foreldre som synes at barn på 5.-6. trinn er for unge til å være hjemme i mange timer etter skoleslutt, da AKS tilbudet ikke gjelder for den aldersgruppen. Hos oss kan de komme i timene mellom skoleslutt og foreldrene er kommet hjem fra jobb, og vi tilbyr et trygt sted hvor de kan være sosiale, leke, spille, få en matbit, drive med hobbyverksted og mye mer. Vi har som hovedregel at de timene de er hos oss er skjermfrie og barna skal heller fokusere på å være kreative og bygge gode relasjoner. Hvor mange dager i uken tilbudet er åpent avhenger av behovet.
Andre etterskoletilbud kan være kodeklubb som er et samarbeid vi har med Kidsa Koder, hvor de har kurset frivillige og ungdom til å drifte aktiviteten for barn i nabolaget. Ønsker du å starte opp en aktivitet så hører vi veldig gjerne fra deg, vi hjelper deg i en oppstartsfase.
Aktiviteter for barn og unge er en prioritet. Nabolagshuset, Kværnerbyen ønsker å være en trygg arbeidsarena og sosial møteplass for ungdom i området.
Et av de viktigste virkemidlene mot utenforskap er å gi ungdom rom for mestring og arbeidstrening. Nabolagshuset, Kværnerbyen ønsker å være en trygg arbeidsarena og sosial møteplass for ungdom i området. Tilbudet driftes av lokale ungdom i jobb, mellom 13 og 17 år som får deres første jobb her. De følger et “unge i jobb” program hvor de får opplæring, veiledning, og er med å utvikle og drifte dette huset. Ungdommen jobber som aktivitetsledere, husverter, med sosiale medier, arrangementer, markedsføring, renhold, vedlikehold m.m. Vinteren 2024 har vi i bydelen 35 lokale ungdommer i jobb her. Nå som vi har 3 nabolagshus innenfor Bydel Gamle Oslo er også målet at ungdommene skal få mulighet til å jobbe på tvers, for selv om det er tett mellom nabolagshusene så har hvert hus sin stedsspesifikke drift. På den måten får også ungdommen utvidet kompetansefeltet sitt å oppleve mestring på flere områder, da gjennomføringen av arbeidsoppgavene er ulike fra sted til sted.Vi trenger stadig vekk frivillige mentorer som kan bistå ungdommene. Ta kontakt dersom dette er interessant.
Vi har mulighet til å starte opp andre ungdomsaktiviteter og trenger deres innspill og engasjement; hva ønsker dere her? Alle forslag og innspill tas imot med åpne armer!
I tiden fremover ønsker Kirkens Bymisjon å bli kjent med beboerne Kværnebyen og ønsker å bygge et godt naboskap sammen med dere. I forbindelse med det vil vi etter hvert ha åpne dører, hvor du kan stikke innom for en kopp kaffe og en prat. Den beste innsikten vi kan få er rett fra de som skal bruke huset, og medvirkningsprosesser er et viktig verktøy vi bruker for å tilby de riktige aktivitetene. Vi kan ikke si det mange nok ganger – din stemme betyr alt.
Vi kommer også til å arranger nabodager og markeder, hvor vi åpner opp for en hyggelig dag for hele familien. Det kan enten være byttemarkeder, nabomarked med salgsboder eller familieaktiviteter.
Følg med på våre sosiale medier for mer informasjon.
Vi har hørt og lest at det er manglende tilbud for seniorer, og det er langt å reise til nærmeste tilbud på Kampen. Derfor ønsker vi å starte opp et tilbud for Kværnerbyens seniorer, med et mål om at det er et tilbud som vil driftes av frivillig engasjement.
Etter samtaler med naboer har vi hørt det er et behov for språkkafé for beboere i området som har behov for å øve på norsk. Mange reiser hele veien til Tøyen for å delta på den populære språkkafeen der, og vi hører gjerne fra deg hvis dette er et tilbud du enten ønsker å starte opp eller har behov for selv.
Utlån av lokale, rom og utstyr
Nabolagshuset skal være et flerbrukshus, som betyr at nabolaget også skal kunne benytte seg av lokalene til egne aktiviteter, arrangementer og andre sosiale settinger.
Som del av en bærekraftig drift er dette spesielt viktig å få til, men slik lokalene er per nå er det ikke egnet til all type aktivitet.
Det er derfor foreløpig begrensninger på bruk av lokalet. Inntil videre åpnes det kun unntaksvis opp for bruk av lokalene til OBOS-tilknyttede eller forvaltede boligselskaper til f.eks årsmøter.
Selv om det vil ta litt tid før lokalene blir åpnet for utlån og leie, ønsker vi likevel at du sender oss din forespørsel.
Vi ønsker å tilby lån av rom til gode formål. Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger, prosjekter og nabolagsinitiativer som ønsker å arrangere åpne aktiviteter og tilbud til nabolaget, får låne lokaler gratis. Andre/eksterne kan leie lokalet for private/lukkede arrangementer mot kostnad.
Ta kontakt for spørsmål om leie og info om ytterlige leiebetingesler.
Vi vet at lagringsplass av diverse utstyr er utfordrende når vi bor i leiligheter, derfor ønsker vi fremover å etablere en god utlånsordning for de små og store begivenhetene. Ta kontakt hvis det er noe utstyr du ønsker å leie/låne, så skal vi se på mulighetene for å anskaffe det.
- Bord.
- Stoler.
- Store kaffetraktere.
- Portable koketopper.
- Osv.