Egenutviklingsskolen

Egenutviklingsskolen er et kurs over 12 kveldssamlinger á tre timer. Skolen er for mennesker som etterstreber et rusfritt liv og en varig endring.

Kirkens Bymisjon Drammen har tilbydd Egenutviklingsskolen siden 2005. Høgskolen i Buskerud har gjennomført en ekstern evaluering av skolen, hvor det kom frem at skolen var en betydningsfull bidragsyter i tilbakeføringsprosessen.

Egenutviklingsskolen er for deg som ønsker å bli aktør i eget liv. Du må være motivert til å foreta endringen selv, med god støtte fra oss. Du må ha et avklart forhold til egen rusavhengighet.

Temaer som tas opp:

• Motivasjon, mestring og gjennomføring
  • Hvordan har rusmisbruket påvirket meg?
  • Er jeg et offer eller aktør i eget liv?
  • Fra outsider til A4-liv
  • På hvilke områder trenger jeg hjelp/støtte?
  • Fra belastning til ressurs
  • Bitterhet
  • Seksualitet
  • Gjeldsproblematikk

Når:
Egenutviklingsskolen går over 12 undervisningskvelder à 3 timer – onsdager. Kl.: 18:00-21:00. Etter eget ønske kan deltakere ved skolen i tillegg delta på fellesaktiviteter og arbeidstrening utover skolen.

Påmelding:
Senter for rusforebygging i Drammen kommune disponerer 10 plasser, øvrige plasser kan kjøpes. Pris pr. deltaker kr. 6000,-

Undervisningsansvarlige:
Anders Steen og Jon Dahl.

Behandling og helsehjelp

Kirkens Bymisjon tilbyr profesjonell helsehjelp, behandling og oppfølging på en rekke områder innen fysisk og psykisk helse.

Les mer om Behandling og helsehjelp

Drammen

Vi ønsker å være et sted der medmennesker, frivillige, bedrifter og aktører i byen sammen kan få bidra til å gjøre Drammen til en varmere by.

Hva gjør vi i Drammen

• Besøksadresse