Inn på tunet

dagaktivitetstilbud for personer med demens

På Skjerven Gård i Maridalen kan personer med begynnende demens tilbringe tre dager i uka sammen med gårdbrukerekteparet Tori og Jon Ivar Bakke. Med mange dyr på gården og naturen rett utenfor døren, ligger forholdene til rette for en aktiv og stimulerende hverdag.

Dagaktivitetstilbudet er for hjemmeboende personer med demens i en tidlig fase av sykdommen. Selv om det ikke er mange minuttene å kjøre til Oslo sentrum, er omgivelsene landlige og fredelige, med Nordmarka på den ene siden og vakre Maridalsvannet på den andre.

Inn på tunet er et samarbeid mellom Oslo kommune og Kirkens Bymisjon i Oslo, og er det første i sitt slag i Oslo.

Innhold i dagtilbudet

• Treffsted for personer i samme situasjon
  • Ulike typer dagligdagse aktiviteter på gården
  • Turer i trivelige omgivelser
  • Kontakt med dyr
  • Frokost og middag
  • Transport til og fra gården

Kriterier for inntak

Helhetlig vurdering der dette inngår:

1. Hjemmeboende i Oslo kommune
  2. Demenssymptomer på mildt til moderat nivå
  3. Interesse og forutsetninger for fysisk aktivitet
  4. Fortrinnsvis behov for tilbud 2-3 dager i uka
  5. Brukeren må være kontinent og mest mulig selvhjulpen på toalett
  6. Bruker må spise selv
  7. Veiledende alder: opp til 75 år
  8. En måneds prøvetid

Følg oss på Facebook

Eldreomsorg

Kirkens Bymisjon ønsker at mennesker skal erfare at de er hele personer hele livet, at «vi lever – ikke bare overlever.»

Les mer om Eldreomsorg

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo

Kontaktpersoner: