Rusomsorgen

Lavterskeltilbud i rusfeltet

Vi tilbyr nærvær, mat, samtaler, sjelesorg, adgang til dusj og toaletter og et sted for vask av klær i Tromsø. Det er ingen krav om rusfrihet hos oss.

Lavterskel i rusomsorgen er svært sentralt i arbeidet vårt i Tromsø. Vi har ingen ambisjoner om å drive behandling eller terapi mot rusmisbruk.

Bymisjonen har utøvet omsorgsarbeid i rusfeltet siden oppstarten i 1988. Kirkens Bymisjon i Tromsø driver rusomsorg på ideell basis med støtte fra frivillige som tilbyr omsorg i kraft av seg selv som medmennesker. Det er frivillig å bruke tjenestene som Bymisjonen tilbyr.

Vi utfører ingen lovpålagte oppgaver, og er derfor et supplement til det offentlige hjelpeapparatet. Den omsorgen som vi tilbyr, gis i form av nærvær, mat, samtaler, sjelesorg, adgang til dusj og toaletter og et sted for vask av klær. Det er ingen krav om rusfrihet hos oss, men det er et absolutt krav om god oppførsel. Alle som ønsker å komme på besøk har adgang, men unge rusavhengige mennesker under 18 år ser vi helst at andre aktører fanger opp. Vi har oppsøkende virksomhet, aktiviteter, gudstjenester, fokus på velvære og selvtillit for kvinner, tilrettelegging for møter med Gatejuristen og Sosialmedisinsk senter, markeringer og fester.

Gatefotballaget Bak Mål trener i Skarphallen og på Alfheim i løpet av året, og herrelaget spilte i 2. divisjon i bedriftsserien og kom på 6 plass i 2016. Laget deltok også i NM i Gatefotball i Stavanger i Juni.

«Klokka 12 åpnes døra. Kjøttsuppa står allerede klar. Bordene er dekket og lysene tent. Duften av kjøttsuppa blandes med lukta av våte ullvotter og Petterøes 3. Det er mandag på Bymisjonen i Tromsø. På torsdag er det kveldsmat. Ferskt brød og godt pålegg dekks til. Jenter og gutter fra tromsøs gater. Felles for dem alle er stunden, tiden vi spiser sammen. En liten time glemmes hverdagens jakt på penger, husly og varme. På tirsdager samler jentene seg alene et sted. Noen er trøtt av hele byen, beina verker og fingra er kalde. Vi på Bymisjonen spør ikke så mye. Vi lytter. Og vi spiser – sammen.»

Torsdagsåpent

Torsdagsåpent er et tilbud til rusavhengige i Tromsø by. Tiltaket har som mål å være et møtested hvor det serveres et varmt måltid, og ferskt brød med godt pålegg. Her kan vi også snakke sammen om sorger og gleder. Torsdagskvelder rigges ofte til med sang, musikk og jamming

Dørene er åpne på torsdager fra 17:00-20:00.

Velkommen til oss på Bymisjonen i Parkgt 22.

Mandagsmiddag

Mandagsmiddag hver mandag 12:00-15:00.

Rikelig, god norsk husmanskost. Gratis middag i godt selskap.

Vær vår gjest i Parkgt 22.

Rusbehandling

Kirkens Bymisjon har lang erfaring og bred kompetanse innenfor rusomsorg og behandling av rusmiddelavhengighet. I våre virksomheter bistår vi rusmiddelavhengige på veien mot ruskontroll og rusfrihet.

Les mer om Rusbehandling

Tromsø

Kirkens Bymisjon Tromsøs visjon er at alle i byen vår erfarer respekt, omsorg og rettferdighet.

Hva gjør vi i Tromsø