SAFIR Frivilligsentral

Senter for frivillig innsats i rusfeltet

SAFIR er et være-gjøre-lærested, for og med personer som vil etablere seg i en tilværelse som rusfrie.

Deltakere og frivillige møtes til forskjellige aktiviteter, kurs og treff i et hyggelig og inkluderende miljø. Vi vil legge tilrette for at personer med rusrelaterte utfordringer får støtte til å mestre en rusfri hverdag.

SAFIR er drevet av Kirkens Bymisjon og Røde Kors i Oslo

Aktiviteter på SAFIR

Frivillige har ansvar for aktivitetene, og deltakere bidrar gjerne. Alle aktivitetene foregår i et rusfritt miljø.

Onsdagslunsj:

Hver onsdag er det åpen lunsj hos oss kl. 12. Da serveres et varmt, deilig måltid til alle som stikker innom. Etter lunsjen kan du sjekke Internett, være sosial, lese, skrive søknader, låne telefonen med mer.

Kreativt treff:

På det kreative verkstedet kan du prøve deg på ulike kreative aktiviteter eller bare slappe av med en kopp kaffe i uformelle og koselige omgivelser.

Yoga:

Uavhengig av om fokuset ligger på å trene kroppen eller på selvutvikling gir yoga fysisk og mental avspenning, bedre søvn og indre ro.

Søndagsåpent:

Annen hver uke er det samling på Det Grønne Hjørnet der en koser seg med spill eller en tur i byen. Mulighet for å avslutte med å lage et lett måltid sammen.

SAFIR Kveld:

For deg som ønsker aktivitet på kveldstid. Vi vil at dette skal være et åpent, avslappende og inspirerende sted for å skape et nettverk uten rus. De som driver SAFIR Kveld er personer både med og uten ruserfaring. De kan hente og følge da vi vet det kan være litt skremmende å komme alene. Gi bare beskjed på SAFIR.

Samtalen:

Vi møtes i en uformell ramme og deler tanker og meninger om ting som opptar oss. Vi tar gjerne utgangspunkt i dagens nyheter eller det som er aktuelt i tiden.

Turer/utflukter:

Det arrangeres ulike turer som fast aktivitet eller sporadisk. Det kan være turer i skog og mark, øyene, museer og sports- og kulturarrangementer vi får billetter til.

Følg oss på Facebook

Frivilligsentraler

Les mer om Frivilligsentraler

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo

• Daglig leder