Skattkammeret

Gratis leie av sportsutstyr

Skattkammeret tilbyr gratis leie av utstyr til sport og aktiviteter til barn og unge (familier) i Drammensområdet opp til 18 år.

Vi låner ut sports-og aktivitetsutsyr til både sommer- og vinteraktiviteter. Vi har blant annet skøyter, ski, akebrett, snowboard, skateboard, telt og mye mer. Vi er også behjelpelige med utlån av utstyr skoler eller barnehager som skal arrangere aktivitetsdag eller en fellestur, f.eks til en skøyebane eller et skianlegg?

Utlånstid er inntil en uke - avhengig av etterspørsel.

Sammen vil vi bidra til aktivitet, inkludering og fellesskap for alle!

Slik kan du låne utstyr gratis

Kom innom oss i våre lokaler på Strømsø-siden i  Bjørnstjerne Bjørnsons gate 84, og se om du finner det du er på jakt etter. Utstyret kan du beholde så lenge som en uke, eller etter annen avtale med oss. Når du låner, signerer du for uttak.

For å se hva som er inne eller forhåndsreservere på nett, benytt denne siden: https://www.bua.io/skattekammeret-drammen

Utstyrslager

Vi låner ut sports- og aktivitetsutsyr til både vinter- og sommersesongen.

Her er noen eksempler på utstyr vi leier ut:

Helårlig:

• Skateboard
  • Telt
  • Soveposer

Vinterutstyr:

• Langrennsski, sko og staver.
  • Slalåmski, støvler og staver.
  • Kunstløpsskøyter
  • Bandyskøyter
  • Bandykøller og Hockeykøller
  • Snowboard og støvler
  • Hjelmer
  • Akebrett

Bakgrunn for tilbudet

Deltakelse i sports- og andre fritidsaktiviteter kan være kostbart. Krav til blant annet utstyr, medlemskontingenter og inngangsbilletter gjør at prislappen for deltakelse ofte blir høy. Noen ganger så høy at mange barn og unge opplever å bli ekskludert fra å delta. Dette skal Skattkammeret være med å forhindre.

Vi har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i sports- og friluftsaktiviteter. Derfor arbeider vi for å gjøre det enkelt for barn og unge å delta i de aktivitetene de ønsker, uavhengig av familiens økonomi. Ved å tilby gratis utlån av aktivitetsutsyr og arrangere kostnadsfrie aktiviteter, ønsker vi å sikre barn og unge mulighet til deltakelse. I tillegg ønsker vi å fremme et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk av utstyr.

Hvem er vi?

Skattkammeret er et partnerskapsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon, Drammen kommune, Drammen Idrettsråd, Buskerud Idrettskrets og DNT Drammen og omegn. Alle partene er med som rådgivende og samarbeidende parter i prosjektet, og Kirkens Bymisjon har drifts- og arbeidsgiveransvaret.

Vil du bli med på laget og støtte vårt arbeid?

Med midler fra Nasjonal tilskuddsordning for barnefattigdom, DNT Drammen og omegn, Drammen Idrettsråd og Gavefondet til Sparebank1 BV har Skattkammeret blitt til i Drammen.

Vi er avhengige av gode samarbeidspartnere og støttespillere for å nå våre målsetninger.

Ønsker du å støtte Skattkammeret, ved å gi et pengebeløp, rabatter på utstyr eller annet?
Ta gjerne kontakt med Stian på telefon: 992 31 845 eller e-post: Stian.Nedberg@skbd.no

Vi setter enormt stor pris på all støtte. Pengegavene går uavkortet til Skattkammeret, og vil bli benyttet til innkjøp av sports- og aktivitetsutsyr og gjennomføring av aktiviteter i vår regi.

Gratis leie av sportsutstyr

Barn og unge opp til 18 år kan låne topp moderne sportsutstyr gratis av Kirkens Bymisjon. I tillegg kan personer over 18 år leie utstyret til en rimelig pris.

Les mer om Gratis leie av sportsutstyr

Drammen

Vi ønsker å være et sted der medmennesker, frivillige, bedrifter og aktører i byen sammen kan få bidra til å gjøre Drammen til en varmere by.

Hva gjør vi i Drammen

• Åpningstider