St.Hanshaugen Frivilligsentral

St. Hanshaugen Frivilligsentral er en lokalt forankret og sosial møteplass, som er åpen for alle som ønsker å delta i frivillig arbeid. Sentralen legger til rette for, mobiliserer og samordner frivillig aktivitet.

Har du engasjement for andre mennesker og kan tenke deg å bruke litt av din tid? Da er vi to ansatte som bistår deg i å finne din oppgave. Uansett hva slags interesser, ferdigheter eller erfaring du har, tar vi sikte på å finne en meningsfull frivillig oppgave for deg. Til det beste for deg og oss. Det er du selv som bestemmer hvor mye tid du vil bruke - noen timer kan bety mye for andre mennesker!

Vi formidler og koordinerer frivillige medarbeidere til sosiale oppgaver i Bydel St. Hanshaugen. I tillegg rekrutterer og formidler vi frivillige medarbeidere til Kirkens Bymisjons arbeid over hele Oslo. Mulighetene er derfor mange!

Kom til oss for en uforpliktende prat hvor vi kan snakke mer om hvordan du kan bidra som frivillig og hjelpe noen andre.

Å være frivillig gir deg mulighet til å gjøre en forskjell og bli kjent med nye mennesker du ellers ikke ville ha møtt!

Faste aktiviteter på huset

Gratis norskkurs (drop-in)

Er du på jakt etter gratis norskkurs? Da kan drop-in-tilbudet på St. Hanshaugen frivilligsentral være noe for deg. Du må ha med egne bøker. Boken «På vei» gir en systematisk og trinnvis innføring i norsk vokabular og språkstruktur og formidler nyttig samfunnsinformasjon. På vei dekker målene for nivå A1 og A2 i læreplanen. Lærer for kurset er Randi Arisholm Agnalt og tilbudet er gratis.

Hvor og når?

St. Hanshaugen frivilligsentral, Louises gate 30, 0169 Oslo
Litt avansert (kap. 4): Onsdager kl. 10:00 – 11:30
Viderekommende (kap. 10): Onsdager kl. 12:30 – 14:00
Kursstart 11. januar 2017

Solidaritetsnøster

Solidaritetsnøster jobber for å gi flyktninger og asylsøkere en bedre hverdag ved å gi dem garn og pinner, og strikkeopplæring hvis det trengs. I samarbeid med bydel St. Hanshaugen og Kirkens Bymisjon inviteres bosatte flyktninger til strikketreff.

NÅR?
Tirsdager kl. 18:30 – 20:30
Oppstart 10. januar 2017

HVOR?
St.Hanshaugen frivillighetssentral
Louises gate 30, 0169 Oslo

OM AKTIVITETEN
Strikking er en aktivitet du kan ha mye nytte og glede av, og du blir også bedre forberedt på norsk vinter.

De frivillige i Solidaritetsnøster har med garn og pinner til deltakerne, og hvis du ikke kan strikke eller hekle, skal de lære deg det. Det hele starter enkelt og etter et par timer er du i gang med et skjerf eller et par pulsvanter.

Strikketreffet er et tilbud til voksne, men barn fra 10 år og oppover som vil lære å strikke kan være med hvis de kommer sammen med en foresatt.

GARN OG DELTAKELSE ER GRATIS!

Spørsmål? Send oss en e-post

Velkommen!

Norskverkstedet Mølja

Norskverkstedet Mølja er en uformell møteplass mellom flyktninger og andre i byen . Vi ønsker at dette skal være en trygg arena for norsktrening, et sted å ha det gøy sammen, og et sted for nye vennskap!

Hvor?
St.Hanshaugen frivilligsentral
Louises gate 30, 0169 Oslo

Om aktiviteten
Dette er et tilbud for flyktninger som bosettes i Oslo og som deltar i introduksjonsprogrammet. Det er vanskelig å føle seg integrert om man ikke føler seg inkludert. Vi vil at Mølja skal være et møtepunkt for flyktninger og andre i byen , der samtalen, det norske språket , fellesskap og mestring står i sentrum.

Det blir en hovedaktivitet hver gang, enkel bevertning og tid til å prate.

Norskverkstedet Mølja er et tilbud for voksne, men med barnepass.

Andre aktiviteter:

Våre frivillige kan hjelpe deg med ulike oppgaver:

• Rådgivingstjeneste
  • Ledsagertjeneste
  • Besøk- og omsorgstilbud
  • Bistand til innkjøp av matvarer eller lignende

Trenger du hjelp til noe av dette eller har andre spørsmål? TA KONTAKT!

Vi kan dessverre ikke hjelpe deg med flytting, vask og arbeid som krever særskilt faglig kompetanse som eksempelvis håndverker eller innen sykepleie/psykiatri.

Frivilligsentraler

Les mer om Frivilligsentraler

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo