St.Hanshaugen seniorsenter

St. Hanshaugen seniorsenter er et åpent hus som i samspill med nærmiljøet legger til rette for fellesskap, livsutfoldelse og aktivitet, slik at eldre kan bo lengst mulig i eget hjem.

Senteret drives av Kirkens Bymisjon på oppdrag for St.Hanshaugen bydel, og står for et åpent og inkluderende fellesskap der hver enkelt kan ta del ut fra egne ønsker og behov. Mennesket er skapt til fellesskap med andre. Gjennom samvær og deltakelse i aktiviteter ved eldresenteret fremmes vennskap, tilhørighet og sosialt nettverk.

Vi tilbyr ulike kurs, informasjon og koordinering av tiltak, og kulturarbeid, frivilligarbeid, kafé- og servicetilbud, ulike språkkurs og og mange ulike treningstilbud. Vi driver også utviklingsarbeid innenfor forebyggende arbeid.

Det er et nært samarbeid med bydelsadministrasjonen, bydelens hjemmetjeneste, Frivilligsentralen, Eldresenter for døve og døvblinde (aktiviteter mandager og tirsdager) og Sentrum St.Hanshaugen sokn.

Vi er 5 faste medarbeidere ved senteret, som utgjør 4 årsverk og 2 ansatte i prosjektstillinger.

Aktivitetstilbud

STRIKKEKLUBB:
Annenhver mandag klokken 15.00 har vi strikkeklubb. Det er alltid plass til flere. Kontakt Jorid Tharaldsen på telefon: 905 96 284 om du vil ha mer informasjon.

SJAKK:
Hver torsdag klokken 13.00 er du velkommen til å lære mer om sjakk eller til å spille.Ta kontakt med Stig-Otto Forsberg på telefon: 908 37 156 eller Jorid Tharaldsen telefon: 905 96 284.

INTERNETTKAFÈ: 
Åpent alle dager fra kl 09.00 – 15.00. Bildebehandling, nettbank, slektsforskning, billettbestilling, surfing på nett, e-post og bruk av mobil elelr nettbrett. Behov for hjelp, avtal tid med instruktørene: Else-Marit Holtermann, Inger Dugstad, Bjørn Bjerkeskaug og Paal Schreuder, som alle er flinke og tålmodige instruktører.

ALLSANG I STUEN:
Vi har allsang i stuen med vår kulturledeer. Vi synger og koser oss med noe godt å spise, og alle er hjertelig velkommen. Sangønsker leveres inn på forhånd, se programmet for frister. Se aktivitetsplan for dato.

LUNSJKAFÉ:
I forbindelse med vårt populære tilbud Seniorakademi kan du ha glede av vår lunsjkafé i menighetssalen. Lunsjkaféen åpner etter foredraget, og alle er hjertelig velkommen!
Her kan du få kjøpt quiche, friske salater, smørbrød, deilige hjemmelagede kaker og ulike forfriskninger.

Lunsjkaféen holder åpent utvalgte onsdager, følg med i programmet og på oppslagstavlen.

TEATER OG ANDRE TURER:
Vi har tilbud om teaterforestillinger. Vi gjør det hyggelig på senteret før vi går sammen til teateret. Du vil også finne tilbud om turer i programmet!

SØNDAGSMIDDAGER:
Annenhver søndag på ulike uker arrangerer vi søndagsmiddag kl: 14.00 Kontakt oss på telefon: 22 38 70 60 for spørsmål om meny og påmelding.

BYMISJONSPREST: 
Kirkens Bymisjons prest Olga Tvedt er tilgjengelig for samtaler, og er også på senteret i forbindelse med lystenningen.

TRENING
se i programmet

Servicetilbud

FRISØRSALONG:

Seniorsenteret har tre frisører med lang erfaring fra salong. Frisørsalongen er åpen mandag, tirsdag og onsdag.

For bestilling, ring seniorsenteret på tlf. 22387060.

Vi har bankterminal, så du kan også betale med kort.

Prisliste:

Permanent m/klipp, legg kr 1250
Farging kr   650
Vask og legg kr   400
Klipp, vask og legg kr   650
Klipp dame kr   450
Klipp herre kr   300

 

FOTTERAPEUTER:

Vi har tre fotterapeuter på senteret. Nann-Karin har spesialutdanning for behandling av diabetikere.  Fotterapi er tilgjengelig mandag – torsdag og annenhver fredag.

Pris er kr 450,- 

For bestilling, ring sentralbord på tlf. 22387060.

Vi har selvsagt bankterminal, så du kan betale med kort.

TRANSPORT:

Transport til senteret kan ordnes. For bestilling, ring: 22387060

KJØKKEN CATERING:

Vi serverer god, hjemmelaget mat, også middag til en vennlig pris, kr: 70.

Bli frivillig!

Å være frivillig gir også mening for deg selv. Du møter folk du ellers ikke ville ha møtt og innsatsen gir mer innhold i hverdagen.

Alle kan bli frivillige. Det krever i utgangspunktet ingen spesiell kompetanse, bakgrunn eller forkunnskaper. Alt vi trenger er litt av din tid. Vi ønsker folk i alle aldre velkommen til en uforpliktende prat om hva du kan bidra med. Det er du som bestemmer hvor mye tid du vil bruke!

Som frivillig hos oss kan du:

 • bidra med egen kompetanse til kurs for deltagere her på senteret (data, ernæring/kosthold, språk, sjakk eller noe du er litt god på)
 • stell av hage og uteområde
 • ledsage/følge en av våre deltagere til senteret
 • kursleder for en gruppe menn i matlaging
 • være kafévert eller krovert/-vertinne
 • Nå har vi behov for frivillige som kan hjelpe til når vi har søndagsmiddager.

For mer informasjon, ta kontakt med: jorid.tharaldsen@bymisjon.noeller telefon: 905 96 284.

Frivillig innsats er senterets uunnværlige ressurs!  

Arbeid med Enslige mindreårige asylsøkere (EMA)

St.Hanshaugen seniorsenter – en trygg base for EMA (enslige, mindreårige asylsøkere)

Gjennom innsats de siste årene har seniorsenteret etablert seg som en trygg base for ungdommene i EMA her i Bydel St.Hanshaugen. Mellom 10 og 15 ungdommer bruker stedet og opplever den nødvendige trygghet, hjelp og støtte som må ligge til grunn for at et slikt arbeid skal fungere. Vi arrangerer søndagsmiddager jevnlig, hvor ungdommene har medansvar for hele gjennomføringen. Hver onsdag ettermiddag gir folket her leksehjelp til ungdommene. Dette er et vinn, vinn prosjekt som vi tror har stort potensiale. Prosjektet er finansiert av Helsedirektoratet.

Nå ønsker vi å rekruttere flere seniorer som har tid og lyst til å være sammen med en ungdom noen timer i måneden. Aktiviteter vi vil starte opp med nå er:

 • Fisketurer
 • Sjakk
 • Svømmekurs (vi har egen instruktør)

Hovedmålet med prosjektet er å aktivisere, utfordre og myndiggjøre hjemmeboende seniorer til å bidra for at språkutvikling og integrering hos enslige, mindreårige skal lykkes.

Vil du vite mer, ta kontakt med oss!

Eldreomsorg

Kirkens Bymisjon ønsker at mennesker skal erfare at de er hele personer hele livet, at «vi lever – ikke bare overlever.» 

Les mer om Eldreomsorg

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo

Kontakt

 • Åpningstider

  Mandag til fredag fra kl: 09.00 – 16.00

  Middag fra kl: 14 – 16

 • ST.HANSHAUGEN SENIORSENTER

  Lovisenberggata 4 E, 0456 Oslo

 • Telefon

  22 38 70 60

 • E-post

  firmapost.ste@bymisjon.no

Kontaktperson