Samarbeid og partnerskap – eller sponsorat?
For å vite hvordan Kirkens Bymisjons virksomheter og prosjekter skal profileres sammen med andre aktører, må først samarbeidet defineres.
F.eks. eier Kirkens Bymisjon virksomheten alene? Er den andre aktøren en likestilt partner? Bidrar vi eller den andre aktøren kun på et enkeltarrangement, eller er det et langsiktig, strategisk samarbeid? Hvordan visualiserer vi støtte og finansiering vs. samarbeid og partnerskap?
Før virksomheter bestiller skilt eller annet materiell er det derfor viktig å sette seg inn i retningslinjene for de ulike samarbeidsformene og avtalevilkårene. Samt å være bevisst forskjellen på det som defineres som formelle samarbeid/partnerskap vs sponsorater/støttespillere.
I samarbeid der Kirkens Bymisjon er hovedavsender, samtidig som andre aktører også skal synliggjøres med logo, gjelder følgende:
Visuell framstilling
Virksomhetsnavnet settes som tekst, og Kirkens Bymisjons logo plasseres sentralt og større enn de øvrige, underordnede logoene.
Skriftlig framstilling
Kirkens Bymisjon er hovedavsender, og øvrige aktører nevnes i beskrivelsen som tekst.
Har virksomheten nettside under kirkensbymisjon.no, skal samarbeidsaktøren nevnes som tekst i beskrivelsen. Tilsvarende skal Kirkens Bymisjon nevnes i beskrivelsen på samarbeidsaktørens nettside. Gjelder bl.a. Bærekraftige fellesskap og Aktivitetshuset, Bjerke.
➨ Last ned tilpassede maler for din virksomhet
➨ Bruk designmaskinen og lag materiell for samarbeid
I partnerskap der Kirkens Bymisjon er en likestilt avsender, sammen med andre aktører, gjelder følgende som hovedregel:
Visuell framstilling
Virksomhetsnavnet settes som tekst, og Kirkens Bymisjons logo plasseres likestilt med de øvrige logoene.
Skriftlig framstilling
Kirkens Bymisjon og øvrige aktører skal alltid nevnes i beskrivelsen som tekst. Gjelder bl.a. Helsesenteret for papirløse migranter, Forandringshuset og frivilligsentralene.
➨ Last ned tilpassede maler for din virksomhet
➨ Bruk designmaskinen og lag materiell for partnerskap
Noen partnerskap er unntatt hovedregelen, da de har egne retningslinjer for hvordan samarbeidet skal profileres. Det gjelder f.eks.:
➨ Home-Start, som har egne retningslinjer
➨ Batteriet, som har en egen profil
➨ Camp Hudøy, som har en egen profil
➨ Unikum, som har en egen profil
Formålet med å definere ulike nivåer er å styrke samarbeidspartners verdi av å knytte seg til Kirkens Bymisjons verdier, visjon, merkevare og omdømmekjennskap, i samsvar med bedriftens økonomiske investering i samarbeidet. Samarbeid kan være et konkurranse- og anbudsfortrinn. Rammeverket er et uttak og tydeliggjøring av Kirkens Bymisjons strategi for samarbeid med næringslivet.
➨ Les rammeverket for sponsorater/samarbeidspartnere
➨ Last ned støttemerker (nivå 1)
➨ Last ned støttemerker (fotballdrakt)
➨ Last ned logo (nivå 2–4)
Støttespillere, givere og initiativtakere kan også synliggjøre engasjement og bidrag ved bl.a. å dele og tagge innlegg og kampanjer fra Kirkens Bymisjons kanaler på sosiale medier.


