Keramikk på Spenn

Spenn er et aktivitets-, kunst og arbeidstilbud hos Kirkens Bymisjon for mennesker som ikke finner sin plass i det ordinære arbeidslivet. Der prøver vi å tilpasse arbeidet til den enkelte arbeider, samtidig som vi vil lage produkter som imøtekommer dagens marked. Med keramikk har vi funnet et materiale som oppfyller disse kriteriene.

Vi kan se en økende interesse for keramikk og håndlagde produkter i interiørmagasiner, på gallerier og i trendy butikker. Kanskje er det en reaksjon mot det masseproduserte som har fulgt oss de siste tiår og et ønske om større nærhet til det som er håndlagd og unikt. Det kan være flere svar på dette, men at leire er et spennende materiale å jobbe med er helt sikkert. At en liten klump med dette materialet kan bli til så mye vakkert er nesten utrolig. Leirens plastiske kvaliteter gjør den godt egnet for skapende utfoldelse.

Noe av det fine med leiren er at vi kan tilpasse arbeid som kan fungere for mange av våre arbeidere, uansett motoriske evner. På den måten klarer vi å sysselsette de fleste som jobber på Spenn i keramikkproduksjonen, i et eller annet steg av prosessen.

Alle bidrar

For oss er det et poeng at det er mange hender som tar del i ett og samme produkt. Noen har spesialisert seg på å kjevle og forme produkter, andre finpusser dem før brenning, noen vokser og glaserer objektene mens andre igjen bretter esker og pakker. Hvert ledd er like viktig for at produktet skal kunne bli solgt gjennom nettbutikken til Kirkens Bymisjon. På Spenn har vi tro på at dette er faktorer som er med på å fremme mestringsfølelse, lagånden i verkstedet og eierskap til produktet.

Gunstig materiale

For et verksted som Spenn, som del av en ideell organisasjon, Kirkens Bymisjon, er det viktig å tenke på kostnadene ved produksjonen. Og nettopp derfor er leire et gunstig materiale. All leire som ikke har blitt brent, uansett hvor tørr, den er, kan resirkuleres. På Spenn er vi så heldige at vi har en kvern hvor vi resirkulerer all fuktig restleire. En veldig god investering. Når leiren kan brukes om igjen, har vi også erfaring med at arbeiderne som jobber med materialet tør mer og ikke er redde for å gjøre feil.

Keramikkprodukter fra Spenn

Hjerteskål i keramikk

Håndlaget dekorativ hjerteformet skål i keramikk. Fås i flere farger.

Hjerteskål i keramikk

Håndlaget dekorativ hjerteformet skål i keramikk. Fås i flere farger.

Se produktdetaljer
Fra 110,–
stk

Les mer om Spenn

Les mer og se alle produkter