Vi er Norges største produksjonskjøkken, lokalisert i Sandnes, Rogaland.

Produksjonskjøkkenet er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Matsentralen. Kjøkkenet er toppmoderne, og har kapasitet til å produsere hele 4000 porsjonspakker til dagen.

Bærekraftige måltider fra overskuddsmat

Matsentralen mottar overskuddsmat fra flere bedrifter i Norge. Noen ganger mottar de så store mengder at det ikke er mulig å dele ut matposer til ideelle organisasjoner. Det kan for eksempel være snakk om 1200 kg kjøtt fra kje, 450 kg fisk eller 800 kg kalkun. Denne maten går nå til Produksjonskjøkkenet, som omdanner dette til næringsrike måltider i porsjonspakker som enkelt kan varmes opp i mikrobølgeovnen!

Produksjonskjøkkenet har en todelt målgruppe

Vi er et arbeidsinkluderingstiltak for unge voksne som ikke er i ordinært utdannings- eller arbeidsforløp.

Samtidig er menneskene som mottar porsjonsmåltidene en viktig målgruppe for oss. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: lavinntekstfamilier, uføretrygdede, kronisk syke, rusavhengige og andre som ikke har tilgang på kjøkkenfasiliteter eller overskudd til å lage mat.