Vi er Norges største produksjonskjøkken, lokalisert i Sandnes, Rogaland.
Produksjonskjøkkenet er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Matsentralen. Kjøkkenet er toppmoderne, og har kapasitet til å produsere hele 4000 porsjonspakker til dagen.
Mat til de som trenger det
Hele 880 000 næringsrike måltider årlig vil deles ut via Matsentralen til ideelle organisasjoner langs hele Vestlandet, fra Bergen i nord til Kristiansand i sør.
Arbeidstrening
Unge uføre får verdifull erfaring gjennom arbeidstrening, som gir dem et viktig steg mot ordinært arbeidsliv. De får mulighet til å spesialisere seg på ulike deler av produksjonen.
Reduserer matsvinn
440 tonn mat som ellers ville gått i søppelet blir nå til noe godt – det tilsvarer vekten av fire blåhvaler!
Bærekraftige måltider fra overskuddsmat
Matsentralen mottar overskuddsmat fra flere bedrifter i Norge. Noen ganger mottar de så store mengder at det ikke er mulig å dele ut matposer til ideelle organisasjoner. Det kan for eksempel være snakk om 1200 kg kjøtt fra kje, 450 kg fisk eller 800 kg kalkun. Denne maten går nå til Produksjonskjøkkenet, som omdanner dette til næringsrike måltider i porsjonspakker som enkelt kan varmes opp i mikrobølgeovnen!
Produksjonskjøkkenet har en todelt målgruppe
Vi er et arbeidsinkluderingstiltak for unge voksne som ikke er i ordinært utdannings- eller arbeidsforløp.
Samtidig er menneskene som mottar porsjonsmåltidene en viktig målgruppe for oss. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: lavinntekstfamilier, uføretrygdede, kronisk syke, rusavhengige og andre som ikke har tilgang på kjøkkenfasiliteter eller overskudd til å lage mat.