Ingen av våre aktiviteter er obligatoriske. Tilbudet vårt er variert og valgfritt, det meste skjer på huset, men vi arrangerer også ukentlige turer/utflukter.

Aktivitetshuset Prindsen er åpent alle hverdager samt en del helligdager. Det er vanlig å stikke innom for sosialt samvær, kreativ virksomhet eller delta i mer regelmessige kurs, grupper, turer og aktiviteter. Man kan også få informasjon om rettigheter, hjelp til å skrive søknader eller til å ta kontakt med offentlige etater.

De fleste aktivitetene er gratis, men deltakere betaler en egenandel på enkelte av de større turene.

Felles måltider

En av våre viktigste, daglige aktiviteter er lunsjmåltidet klokka 12.00. Vi serverer en av byens beste lunsjer for 20 kroner, og både deltakere, ansatte, frivillige og studenter spiser sammen i stua. Dette er kanskje vår viktigste sosiale arena, og den aktiviteten som samler flest mennesker samtidig. Vi serverer lunsj hver dag kl. 12.00, og middag (20 kroner) hver torsdag kl. 17.00. På fredager har vi gratis kake og kaffe fra kl.15.00.

Vi er spesielt gode på hygge!

Resten av aktivitetstilbudet utformes så langt som mulig sammen med deltakerne, og er i stadig endring.

Dette er noen av aktivitetene vi gjør sammen:

 • Lager kunst og håndverk

  Keramikk, glasskunst, tegning, akrylmaling, akvarell, silketrykk, grafikk, bokbinding og mer. De som benytter seg av tilbudet kan jobbe selvstendig eller sammen med andre, og betaler ikke for materialene. Samlet har husets ansatte bred erfaring som veiledere innen mange former for kunst- og håndverksaktiviteter.

 • Drar på turer

  Tur hver onsdag (kafe, museum, severdigheter, skogsturer, bowling, øyhopping og mye mer), enkelte teater- og kinobesøk, noen lengre turer med overnatting (høyfjellshotell eller lignende). De fleste turene er gratis, mens en del av overnattingsturene har en liten egenandel.

 • Er sammen i høytider

  Vi holder åpent enkelte høytidsdager, som for eksempel langfredag, påskeaften og julaften (med juleselskap fra 16.00 til 21.00)

 • Steller sammen til fest

  Vi har to faste, tradisjonsrike fester – sommerfest med reker og førjulsfest med kalkunmiddag.

 • Arrangerer Prindsenseminar

  I senere år har vi årlig arrangert seminar på Prindsen, over en eller to dager. Da inviterer vi ulike ressurspersoner som foredragsholdere, gjerne i kombinasjon med bidrag fra ansatte eller deltakere på Prindsen. Vi har hatt besøk av blant andre Ole Hamre, Jon Roar Bjørkvold, Arnhild Lauveng, Francois Elsafadi og Iben Sandemose.