Generasjonsmøter i Trondheim holder til i lokalene til Østbyen frivilligsentral.

Leksehjelp og gode møter mellom unge og eldre

Tirsdager og onsdager er det leksehjelp, som starter med middag kl 16.00, som føles godt etter en lang skoledag – så starter selve leksehjelpen klokken 16:30 til kl 18:00. Frivillige som gir leksehjelp er stort sett pensjonister som liker å være sammen med ungdom, dele av kunnskapen og erfaringen sin, og ha det hyggelig sammen underveis.

For våre pensjonister er det gøy å kunne hjelpe til, og de ser frem til dagen de skal være her. Fordi vi spiser middag sammen er det enkelt å bli kjent med alle, både for pensjonistene og ungdommene. Siden oppstart i februar 2019 har vi bygget opp noe fint som vi håper flere har lyst til å bli med på.

Ungdommene får ikke bare støtten – når de har mulighet, gir de også tilbake. I samarbeid med prosjektet Sosiale møteplasser for hjemmeboende eldre, også driftet av Østbyen frivilligsental, tilbyr vi ungdommene et trygt og hyggelig sted å være frivillig og bidra tilbake. På onsdager og fredager serverer vi middag til eldre og er sosiale sammen.

Feleg sprer livsglede

Feleg, en jente på 19 år fra Eritrea, synes kombinasjonen er helt fantastisk. Det er fint å endelig kunne gi noe tilbake, når hun får så mye støtte selv. Hun forteller at hun er nesten ferdig med grunnskolen, og dette er siste år før hun skal på videregående. Feleg kom til Norge som enslig mindreårig flyktning, men bor nå sammen med faren sin. Hun synes det er litt utfordrende å bo selvstendig, fordi det er vanskelig med penger. Hun drømmer om å studere psykologi eller å bli kokk, hun vil hjelpe folk.

Selve leksehjelpen og å snakke norsk er hun veldig glad for. Det med å spise middag er todelt, det er godt med mat når hun kommer rett fra skolen og er sulten, men hun liker å best å bli kjent med alle som er med. Hun trenger støtte og er veldig glad for hjelpen hun får.

Når Feleg er frivillig, mest på onsdager, men i ferier også på fredager, sprer hun livsgleden sin til de eldre– og gleden er gjensidig. Hun er hjelpsom og hun har alltid tid til å lytte. Hun forteller at det er bra at hun er frivillig, fordi det viser dem at man ønsker å være der. Hun venter hele uken på at onsdagen skal komme, så at hun kan dra til Sosiale møteplasser for å være frivillig. Hun er med rette veldig stolt over frivillige arbeidet hun gjør!

Vi gleder oss til å møte flere ungdommer, flere frivillige og å spre livsglede til flere eldre. Hvis dette høres interessant ut, ta kontakt!

Aktivitetsplan

  • Leksehjelp i høstsemesteret starter opp på tirsdag 27.august og onsdag 28.august, fra kl 16.00-18.00, og fortsetter hver tirsdag og onsdag.
  • Generasjonsmøter Trondheim, Østbyen Frivilligsentral og Kirkens Bymisjon Trondheim inviterer til Leksehjelpkurs 2.  og 9. september, fra kl 18.00 til 20.00.
  • Teorikurs til bilførerkort starter torsdag 19.september.

Kontakt oss

Christel Vroone

Koordinator Generasjonsmøter

45811856

christel.vroone@bymisjon.no