Tromsø

Vår erfaring gjennom 15 år i Tromsø er at mange familier med ulike utfordringer har glede av støtten fra en Familiekontakt.

Home-Start Familiekontakten (HSF) er et støtteprogram for småbarnsfamilier hvor frivillige, familiekontakter, tilbyr støtte og omsorg ut fra den enkelte families behov. Perioden med små barn byr på mange gleder og utfordringer. Å ha støtte rundt seg kan være avgjørende for hvordan man opplever familiehverdagen.

 

Besøksadresse: Parkgata 22, 9008 Tromsø Se i kart

Telefon: 48 19 34 74

E-post:  julianne@bymisjontromso.no

Julianne Karlstrøm

Koordinator

481 93 474

julianne@bymisjontromso.no

  • "En sliten mor med en baby på armen møter meg i døra. En flott mamma med uendelig mye omsorg, men bare så sliten, så sliten. Hun har ikke hatt nattero på fire måneder. Bare det å gå ut å handle er en utfordring. Baby og varer skal ut av bilen. Husvask, klesvask og matlaging blir et ork. Hun er alene og har ingen å dele sorger og gleder med. Og hvem skal ta seg av storepia, og kanskje gjøre noe hyggelig ilag med henne? Hvor skal mamma hente krefter fra? Da er det godt å kunne fortelle om Home- Start Familiekontakten. Vi tilbyr en frivillig familiekontakt, som er motivert til å hjelpe akkurat denne mammaen. Familiekontakten kan komme hjem til henne og gjøre akkurat det hun har behov for, på det tidspunktet som passer best for familien. «Æ ønske mæ alt som kan gjøre livet litt lysere», sier mammaen. Uten at hun vet det, er det hun sier et godt bilde på hvordan Home-Start Familiekontakten fungerer; Et tilbud om praktisk og emosjonell støtte til familier som sliter, og som har minst ett barn under skolepliktig alder."

    Frivillig på Home Start