Møtestedet er Kirkens Bymisjons kafé for mennesker i rus- og gatemiljøet i Bodø. Vi tilbyr gratis næringsrik mat, samt fagpersoner og frivillige å snakke med.

Møtestedet har lav terskel. Det betyr at du kan være påvirket av rusmidler når du kommer innom. Alle skal kunne føle seg velkommen på Møtestedet. Det innebærer at det ikke er tillatt å bruke, kjøpe eller selge rusmidler her. Vi sier ifra hvis det blir for mye prat om rusmidler. De fleste gjestene har erfaring med rusavhengighet. Flere har også erfaring fra å være psykisk syke.

Målet med Møtestedet er å la gjestene erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Gode møter med medmennesker og gode måltider vil bidra til dette.

Møtestedet ligger i første etasje i bymisjonshuset i sentrum av Bodø.

Mer om oss

Vi har åpent tirsdag, onsdag og fredag fra klokken 10 til 14. Hver tirsdag er det middagsservering fra klokken 12. Næringsrikt, gratis og med fagfolk tilstede

Møtestedet legger vekt på variert og næringsrik kost. Brødmat, frukt, kaffe og te serveres hele dagen onsdag og fredag. Gjestene betaler ikke for maten.

To frivillige medarbeidere har ansvaret for matserveringen på Møtestedet. En sosionom/diakon er ansatt i full stilling og har ansvaret for driften og kvaliteten i det sosialfaglige arbeidet. Vi har også en sykepleier med psykiatrisk tilleggsutdanning.

Musikkrom, uformell prat eller bare en avis

Det er sitteplasser til ca. femti mennesker. I løpet av en dag er det mellom tjuefem og førti mennesker innom. Vi har aviser til utlån og noen gjester velger å sitte i fred med avis og kaffe. Uformell prat over kaffen og sjelesorgsamtaler er en del av tilbudet på Møtestedet. Vi har også dusj, vaskemaskin og tørketrommel,  helsetjeneste, med mulighet til å samtale med sykepleier,  og et musikkrom. Vi kan også tilby et lite utvalg av gratis klær til de som har behov for det. Av og til går de ansatte til Glasshuset for å invitere folk til Møtestedet.