Møtestedet er Kirkens Bymisjons kafé for mennesker i rus- og gatemiljøet i Bodø. Vi tilbyr mat, samt fagpersoner og frivillige å snakke med.

Møtestedet har lav terskel. Det betyr at du kan være påvirket av rusmidler når du kommer innom. Alle skal kunne føle seg velkommen på Møtestedet. Det innebærer at det ikke er tillatt å bruke, kjøpe eller selge rusmidler her. Vi sier ifra hvis det blir for mye prat om rusmidler. Våre gjester kommer fra ulike sårbare grupper, blant annet rus, psykiatri og fattigdom.

Målet med Møtestedet er å la gjestene erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Gode møter med medmennesker og gode måltider vil bidra til dette.

Møtestedet ligger i første etasje i bymisjonshuset i Bankgata 9 i sentrum av Bodø.

Mer om oss

Vi har åpent mandag til fredag fra klokken 10 til 14. Middagsmat serveres fra klokken 11 og koster 10-20 kr.

Møtestedet legger vekt på variert og næringsrik kost. Brødmat, frukt, kaffe og te serveres hele dagen og er gratis.

Tre frivillige medarbeidere har ansvaret for matserveringen i løpet av dagen i samarbeid med kafeleder/kokk. En sosionom og en diakon har ansvaret for driften og kvaliteten i det sosialfaglige arbeidet. Vi har også en sykepleier med psykiatrisk tilleggsutdanning.

Musikkrom, uformell prat eller bare en avis

Det er sitteplasser til ca. femti mennesker. I løpet av en dag er det mellom tjuefem og seksti mennesker innom. Vi har aviser til utlån og noen gjester velger å sitte i fred med avis og kaffe. Uformell prat over kaffen og sjelesorgsamtaler er en del av tilbudet på Møtestedet. Vi har også dusj, vaskemaskin og tørketrommel,  helsetjeneste, med mulighet til å samtale med sykepleier,  og et musikkrom.