Møtestedet er Kirkens Bymisjons kafé for mennesker i rus- og gatemiljøet i Bodø. I varme og hyggelige lokaler tilbyr vi mat, samt fagpersoner og frivillige å snakke med.

Møtestedet har lav terskel. Det betyr at du kan være påvirket av rusmidler når du kommer innom. Alle skal kunne føle seg velkommen på Møtestedet. Det innebærer at det ikke er tillatt å bruke, kjøpe eller selge rusmidler her. Vi sier ifra hvis det blir for mye prat om rusmidler. Våre gjester kommer fra ulike sårbare grupper, blant annet rus, psykiatri og fattigdom.

Målet med Møtestedet er å la gjestene erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Gode møter med medmennesker og gode måltider vil bidra til dette.

Møtestedet ligger i første etasje i bymisjonshuset i Bankgata 9 i sentrum av Bodø.

Mer om oss

Vi har åpent mandag til fredag fra klokken 10.00 til 14.00.

Møtestedet legger vekt på variert og næringsrik kost. Brødmat, frukt, kaffe og te serveres hele dagen og er gratis. Middagsmat serveres fra klokken 11.00.

Frivillige medarbeidere hjelper til med matserveringen i løpet av dagen i samarbeid med kafeleder/kokk. To sosionomer og en sykepleier har ansvaret for driften og kvaliteten i det sosialfaglige arbeidet. De tilbyr alt fra uformell prat til oppfølging og rådgiving til våre gjester.

Uformell prat og en avis eller faglig oppfølging

Det er sitteplasser til ca. femti mennesker. I løpet av en dag er det mellom førti og hundre mennesker innom. Vi har aviser til utlån og noen gjester velger å sitte i fred med avis og kaffe. Uformell prat over kaffen og sjelesorgsamtaler er en del av tilbudet på Møtestedet.

Vi har også sanitærtilbud som dusj, vaskemaskin og tørketrommel, helsetjeneste, med mulighet for samtale med sykepleier / sosionom. Vi tilbyr enkelt sårstell, utdeling av rent brukerutstyr og oppfølging mot helsevesenet og det offentlige hjelpeapparatet.