Våre verdier

Egenutviklingsskolen ble opprettet i 2005, og vi har lang historie i å arbeide med mennesker som har levd sine liv i en outsidertilværelse eller i et utenforskap med rus, soning eller med psykiske problemer. Deres erfaring er at de må ta tak i en rekke områder for å komme tilbake til normalsamfunnet. Vi kan kalle det sammensatte livsstilproblemer. Det er disse utfordringene vi tar tak i gjennom Egenutviklingsskolen.

Vår metode

Metoden vi jobber etter er LØFT, løsningsfokusert tilnærming. Det er en strategi for å skape ønskede endringer og bygge konstruktive løsninger i forholdet mellom mennesker, gjennom å styrke folks løsnings­kompetanse, kvaliteter og kloke grep.

Det sentrale i LØFT er at atferd som gis oppmerksomhet, har en tendens til å gjenta seg. Man er derfor bedre tjent med å konsen­trere seg om:

  • Det man ønsker, snarere enn det man ikke ønsker.
  • Det man vil ha mer av, fremfor det man vil ha mindre av.
  • Å finne ut hva mennesker gjør som virker, i stedet for det som ikke virker.

Når man blir klar over hva man gjør som har god effekt og hvilke evner og talenter man tar i bruk for å få dette til blir det mer av slike handlinger og kvaliteter.

Påmelding

PHR – psykisk helse og rus i Drammen kommune har de siste årene kjøpt 10 faste plasser på Egenutviklingsskolen. Andre kommuner kan også kjøpe plass. En plass på Egenutviklingsskolen koster kr. 6000.