Empo er en forkortelse for «empowerment» som er både mål og metode for arbeidet. Det forstås her som en prosess hvor hvert menneske kan bruke og utvikle sine egne ressurser, utvide sitt nettverk og slik oppleve mestring og større kontroll over sitt eget liv. I praksis gir metoden et sterkt fokus på kommunikasjon, samhandling og relasjonskvalitet.
Empo holder til to steder i byen: Vi har aktiviteter i sentrum og på Slettebakken. De fleste aktivitetene våre er i sentrum, i tillegg har vi kvinnegruppe på Slettebakken hver onsdag.
I Empo har vi hatt en særskilt strategi for å rekruttere kvalifiserte, faglige medarbeidere med innvandrerbakgrunn. Disse medarbeiderne har en uvurderlig rolle som brobyggere og rollemodeller. Medarbeiderne med sin erfaring, flerkulturelle bakgrunn og faglige kompetanse, er Empos største ressurs.
Empo har siden oppstarten jobbet for å forebygge helseskadelige tradisjoner som tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og alvorlige begrensninger av unges frihet. Arbeid og kvalifisering til arbeidslivet er andre særlige fokusområder, og Empo tilbyr språk- og arbeidstrening, karriereveiledning og individuell oppfølging.
Empo sine tilbud er gratis og uten påmelding. Her kan alle finne sin plass uavhengig av hvor de er, og hvor de er på vei i livet.
- Sosiale møtesteder som kvinnegrupper, mannstreff og nettverkstreff.
- Veiledning og rådgiving om lover, regler og ordninger i det offentlige systemet, utdanning, kvalifisering og jobb, barn og familie, helse og kosthold, bosituasjon og bomiljø, og nettverk og frivillighet.
- Norsk-kurs, temadager og samtalegrupper.
- Foreldreveiledningsgrupper på ulike morsmål etter metoden International Child Development Program (ICDP).
- Norsk språkgruppe og leksehjelp.
- Karriereveiledning, jobbforberedende kurs og arbeidspraksis.
- Sosialt samvær, kulturelle markeringer og måltidsfelleskap.
- Håndarbeid, og andre kunstneriske og kreative aktiviteter.
- Fysisk aktivitet, trening, dans og turer.
Empo har drevet med flerkulturelt arbeid i Bergen i en årrekke. Empo er en forkortelse for «empowerment» som er både mål og metode for arbeidet. Det forstås her som en prosess hvor hvert menneske kan bruke og utvikle sine egne ressurser, utvide sitt nettverk og slik oppleve mestring og større kontroll over sitt eget liv. I praksis gir metoden et sterkt fokus på kommunikasjon, samhandling og relasjonskvalitet.
I Empo har man hatt en særskilt strategi for å rekruttere kvalifiserte, faglige medarbeidere med innvandrerbakgrunn, og har lykkes med det.
Empo har siden oppstarten jobbet for å forebygge helseskadelige tradisjoner som tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og alvorlige begrensninger av unges frihet. Arbeid og kvalifisering til arbeidslivet er andre særlige fokusområder, og Empo tilbyr språk- og arbeidstrening, karriereveiledning og individuell oppfølging.
Våre medarbeidere har en uvurderlig rolle som brobyggere og rollemodeller. Med sin erfaring, flerkulturelle bakgrunn og faglige kompetanse, er de Empos største ressurs.
I tillegg har Empo en rekke frivillige som bistår i arbeidet på ulikt vis.
Empos frivillige er uvurderlige i vårt daglige arbeid. Hvis du vil vite mer om hvordan det er å være frivillig hos oss, ta kontakt med oss direkte på telefon eller kom innom.
Empo har i hovedsak tre forskjellige typer frivillige:
- Frivillig leksehjelp.
- Frivillig i kvinnegruppe eller på Mannstreff.
- Frivillig på Jobbsenter.
Jeg har en god plass på Empo. Empo åpnet dørene til meg.
Amparo Figueroa, frivillig på kvinnegruppene til Empo