Om behandlingen

Mestring av rusmiddelavhengighet er vanskelig. Skal du lykkes, må du gjøre valg som fremmer et meningsfylt liv for deg. Vi bistår deg i denne prosessen.

Alle pasienter hos oss får to faste behandlere, psykolog og miljøterapeut.

I samarbeid med pasienten utarbeides det en behandlingsplan som bygger på resultater fra kartleggingene. Behandlingsplanen inneholder konkrete mål og tiltak som pasienten skal jobbe med. Planen evalueres og korrigeres hver sjette uke.

Forberedelsen til livet etter behandlingen starter tidlig i forløpet. Målet er at overgangen til livet utenfor institusjonen skal bli så god som mulig.

Et ungt par på Origosenteret

Behandlingen består av individuelle og gruppebaserte tiltak.

Tilbudet kjennetegnes av anerkjennelse og mestringsopplevelse knyttet til pasientens erfaringer og behov. Aktiv deltakelse og samarbeid fra pasienten er en forutsetning for et godt resultat.

Behandlingen legger stor vekt på å avdekke rusens funksjon og tilrettelegge for mestring av vanskelige situasjoner på og utenfor institusjonen. Dette skjer først og fremst gjennom planlegging og evaluering av treningsturer (permisjoner).

Det fokusers også på impulsivitet, der kortsiktige og langsiktige konsekvenser står sentralt.

I tilbudet inngår ulike aktiviteter som gå- og løpegrupper, sykkelgruppe, matlagingskurs, yoga, musikkterapi og overnattingsturer.

Yoga på Origosenteret

Forberedelse til utskriving

Som ledd i å sikre en best mulig overgang til livet etter behandlingen er det tett samarbeid med pasientens ansvarsgruppe.

Helseavdelingen

Vår helseavdeling har leger (spesialister i rus- og avhengighetsmedisin) og sykepleiere som ivaretar den medisinske oppfølgingen av våre pasienter. Behovet for substitusjonsbehandling anerkjennes som et viktig hjelpetiltak for mange.