Aktiviteter og servicetilbud
Det er viktig for oss at beboerne våre skal leve gode liv. Vi har derfor et bredt aktivitets- og kulturtilbud, og har som mål at både beboere, ansatte, pårørende og frivillige skal trives.
Her finner du kulturprogram og ukesplan.
Våre faste tilbud for beboere
Vi på Vålerengahjemmet er opptatt av at beboerne skal leve gode liv hos oss. Vi har derfor et bredt aktivitets- og kulturtilbud der målet er at alle skal få oppleve mestring og et godt hverdagsliv.
- Fysio- og ergoterapiavdelingen gir tilbud på dagtid mandag-fredag. Tilbudet omfatter faste, ukentlige aktiviteter basert på beboernes interesser, samt forebyggende behandling, opptrening og tilpassing av tekniske hjelpemidler. I tillegg gis opplæring og veiledning av personalet.
- Kultur- og frivillighetsavdelingen gir tilbud om faste aktiviteter, både i små grupper og individuelt, samt større fellesarrangementer. Tilbudet er først og fremst rettet mot beboere og pårørende, men fellesarrangementer er også åpne for nærmiljøet.
- Kulturprogrammet beskriver alle de åpne arrangementene, og distribueres i januar og august. Kultur- og frivillighetsleder legger til rette for at personer kan gjøre en frivillig, ulønnet innsats til glede for beboerne.
- Sykehjemspresten er tilstede hver onsdag og fredag. Presten tilbyr ukentlige andakter og samtaler til beboere og pårørende og ansatte deltar i refleksjonsgrupper.
Kaféen vår er åpen fra kl. 11.00–14.00 alle hverdager. Her serveres det deilig varmmat, smørbrød, kaker m.m., samt at det selges kioskvarer.
Fotpleier og frisør besøker oss på Vålerengahjemmet ved behov, og er et selvfinansierende tilbud for beboerne og nærmiljøet.
Hvordan vi jobber
Vålerengahjemmet bo- og kulturenter har totalt 87 plasser:
62 langtidsplasser og 25 plasser for aldersdemente i skjermet enhet. Plassene er fordelt på 3 poster:
- Post 1 med 31 langtidsplasser.
- Post 2 med 31 langtidsplasser.
- Post 3 med 25 langtidsplasser i skjermet enhet for aldersdemente fordelt på 44 små enheter.
I tillegg kan det være inntil 4 dagplasser for demente.
Kjøkkenet vårt forsyner postene med matvarer og deilig egenlaget varmmat til både lunsj og middag. Kjøkkenet kan levere catering og kaker til ulike anledninger.
Kontakt kjøkkenansvarlig dersom du ønsker å bestille.
Kontoravdelingen har blant annet ansvar for resepsjonstjenester, beboerregnskap og posthåndtering.
Vaskeriet ivaretar vask og stell av beboernes klær, samt arbeidsklær, sengetøy m.m. På oppdrag vasker og steller de også tøy til hjemmeboende eldre.
Driftsleder har ansvar for alt det driftstekniske og vedlikeholdsmessige ved Vålerengahjemmet, samt for uteareal. Han er også institusjonens brannvernleder.
Pårørende er en viktig del av hverdagen til mange av våre beboere, og det er derfor viktig at de opprettholder denne kontakten også når de kommer til oss.
Pårørende er hjertelig velkomne til oss på besøk, enten det er på rommet, på spisestua eller i kaféen. De fleste av våre fellesarrangementer er åpne for pårørende og andre utenfra. Det er også mulig å leie Erindringskaféen eller Gjestestua dersom man ønsker å feire bursdag eller andre merkedager.
Alle nye beboere har en innkomstsamtale med de ansatte på sin post, samt det tverrfaglige teamet (lege, fysioterapeut, ergoterapeut og musikkterapeut) rett etter innkomst. I tillegg får pårørende tilbud om årlig oppfølgingsavtale, samt at pårørende kan be om samtale etter behov. Vi ønsker at både beboere og pårørende skal trives hos oss og setter pris på all tilbakemelding som kan hjelpe oss å oppnå dette.
For pårørende til personer med demens
Pårørendeskolen i Oslo holder til på Vålerengahjemmet, og tilbyr kurs og samtalegrupper for pårørende til personer med demens. Pårørende på Vålerengahjemmet er velkomne til å delta i tilbudet fra pårørendeskolen.
Beboer- og pårørendeutvalget møtes 4 ganger i året og består av 3 beboere, 2 pårørende og 1 ansatt, samt virksomhetsleder.