Kirkens Bymisjon driver Verkstedet i samskaping med Lillehammer kommune.
Verkstedet leverer varierte aktiviteter og individuell tilpasning til alle deltakere, slik at alle deltakere opplever mestring, mening og vekst i et inkluderende felleskap. Verkstedet samarbeider med eksterne arbeidsgivere og andre aktører i ulike bransjer om opplæring, arbeidsmuligheter, og samfunnsdeltakelse.

Håndlagde produkter
Alle produktene i vår nettbutikk er håndlagde på våre verksteder, av mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. En gave fra nettbutikken er en gave med mening som gir ekstra glede hos både arbeider, kjøper og mottaker.
Verkstedet er et rusfritt tiltak som tilbyr aktiviteter og arbeidskvalifisering for personer med utfordringer knyttet til rus og psykiske helse og som ønsker å delta i samfunnet gjennom aktivitet, utdanning eller arbeid. Vårt mål er å bidra til at du oppdager dine egne ressurser, opplever mestring og vekst, og finner din vei til en meningsfull hverdag.
Vårt verksted er åpent 5 dager i uka. I verkstedet produseres varer av ullstoffer, keramikk og treverk. Produktene selges i vår nettbutikk.
På verkstedet vil du få tilpasset opplæring og vil jobbe skulder til skulder med andre deltakere, ansatte og frivillige. Verkstedet benyttes som arena for opplæring, kartlegging, trening og utvikling i et støttende og trygt arbeidsmiljø.
Ved å jobbe på Verkstedet tilegner du deg kompetanse og ferdigheter som har overføringsverdi til andre yrker og utdanninger. Du trenger ikke tidligere erfaring – da du får opplæring underveis.
Vårt tilbud er også basen for veiledning og oppfølging, både enkeltvis og i fellesskap Deltakelsen i tiltaket starter her, og du vil sammen med din veileder lage en personlig plan for tiltaksgjennomføringen. Planen inkluderer tidsrammer, hovedmålsetting og delmål, samt virkemidler og verktøy som skal benyttes på vei mot målet.
Du vil gjennom aktivitet og arbeid på verkstedet og andre lærings-/mestringsaktiviteter bli bedre kjent og ta i bruk egen kompetanse, interesser og ferdigheter.
Etter en kort eller lengere periode på vårt verksted kan neste steg være arbeidspraksis/jobbsmak i ordinært arbeidsliv. Ut ifra dine ønsker, interesser og ferdigheter finner vi sammen potensielle arbeidsgivere, hvor vi samarbeider om opplæring, arbeidstrening og jobbstøtte.
Arbeidskvalifiseringstiltaket følger recovery-orientert metodikk.
Recovery kjennetegnes ved et helhetlig fokus på den enkeltes liv der alle deler ved livet anerkjennes som viktige. Primæroppgave er å støtte personer i å ta ansvar for eget liv (være «skipper på egen skute») gjennom å fremme håp, identitet, mestring, mening, og personlig ansvar.