Deltakelse: Arbeidstiltak, kafeer og Skattkammeret

Om innsatsområdet

Med årets TV-aksjon skal Kirkens Bymisjon skape arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet. Vi ser at mange ønsker å jobbe, men at kravene i det ordinære arbeidslivet blir uoverkommelige. Uansett om rus, psykisk helse eller frafall i skolen gjør at man faller utenfor, er dette mennesker som lengter etter å delta. For mange kan det å komme i arbeid bety mindre rus, jevnere døgnrytme og bedre livskvalitet.

Ved å etablere flere kafeer for folk med ruserfaring eller dårlig psykisk helse ønsker vi å bidra til økt livskvalitet for mennesker i en utfordrende livssituasjon. Kafeene skal være et sted der alle kan oppleve fellesskap, spise næringsrik mat, få hvile og informasjon om andre deler av hjelpeapparatet.

TV-aksjonsmidlene skal også brukes på fritidsaktiviteter og utlån av fritidsutstyr slik at alle barn og unge kan delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig. Vi ser at mange barn ønsker seg dette, men hverken har råd eller tilgang. Med TV-aksjonen skal vi opprette flere utlånssentraler og fritidsaktiviteter for barn og unge.

Her starter vi opp

Utlånssentral Skattkammeret starter vi opp i Holmestrand, Sandefjord, Sarpsborg, Drammen, Arendal, Bergen, Voss, Ålesund, Orkdal, Bodø, Kirkenes, Stovner i Oslo og Bærum.

Kafeer startes opp i Moss, Hønefoss, Porsgrunn, Notodden, Kristiansand (to kafeer med ulike målgrupper), Stavanger, Sola, Haugesund, Karmøy, Ålesund, Levanger og Søndre Nordstrand i Oslo.

Arbeidstiltak startes opp i Tønsberg, Halden, Kongsberg, Kragerø, Porsgrunn, Kristiansand, Sandnes, Bergen (to ulike tiltak), Voss, Ålesund, Trondheim (to ulike tiltak), Mosjøen, Mo i Rana, Tromsø, Lillehammer og på Gjøvik.

Snart skal de kunne låne fritidsutstyr gratis i egen by

Pengene fra TV-aksjonen kommer til å glede oss alle, mener disse ungdommene fra Ålesund. Snart skal de kunne låne fritidsutstyr gratis i egen by. Denne saken er ett av mange eksempler på hva vi kan få til med årets TV-aksjon.

Her skaper de både jobb og gaver med mening

Kasserte vinflasker blir til vaser, vannkarafler og lysholdere. I et gammelt industrilokale i Haugesund har tidligere rusavhengige startet gründervirksomhet med suksess.

Knut møter Jonas på Møtestedet. Og «deler alt Livet er svært nok — det trengs noe flaks

De er enige om at livet kan være svært nok, at Konnerud er verdens navle, at Kirkens Bymisjon er bra, og at låten «Når vi deler alt» er vel verdt å lytte til. At den rører noe ved deg.