Livet på Veslelien

Boenheter

Alle pasienter får sin egen boenhet med eget bad. Vi har rom tilrettelagt for personer med spesielle behov, som for eksempel rullestol. Hvis man er i et parforhold, og ønsker å bo sammen, har vi rom med to sengeplasser. Dersom man ikke ønsker å dele rom kan man selvfølgelig få en egen boenhet.

Avdelingen for sekvensiell behandling har åtte egne leiligheter. Vi har en egen boenhet med fem hybler som kun er for kvinner.

Rommene på Veslelien er møblert. Det er derfor ikke nødvendig å ta med annet enn klær til de forskjellige sesongene og toalettsaker.

Alle boenheter har tilgang på trådløst nettverk. Pasienten er selv ansvarlig for renhold av sin boenhet. Det er dessverre ikke mulig å ha med dyr under oppholdet.

Treningsturer

Pasientene har mulighet å reise på treningstur med overnatting ut fra institusjonen – oftest hjem til egen bolig. Pasienten søker om treningstur via sin avdeling. Det vektlegges god planlegging og utarbeidelse av mestringsplan før pasienter reiser på treningstur, samt å bruke erfaringer fra treningsturer aktivt i behandlingen etter tilbakekomst.

Veslelien ligger midt i Innlandet. Det er derfor også mulig å søke om dagstur på ukedager til Moelv, Gjøvik, Hamar, Brumunddal eller Lillehammer.

Måltider og transport

Vi er opptatt av å skape gode rutiner i hverdagen. Dette innebærer en vanlig døgnrytme og regelmessige måltider. Det serveres frokost, lunsj, middag og kveldsmat i felles kantine.

Vi har faste kjøretider som gjør at man må utfordre seg selv på planlegging. Har man en ekstern avtale hos for eksempel tannlegen skal man forholde seg til de satte avreisetidspunktene.

Aktiviteter

Ved Veslelien er det mulig å benytte kveldene til egentid, samvær med andre pasienter og ansatte, eller trening. Vi har faste aktiviteter på kveldstid i ukene. Det er blant annet fysisk aktivitet som halltrening og svømming, handleturer til Brumunddal og NA (narkomane anonyme).

I helgene er det egne aktiviteter. Aktivitetene bestemmes sammen med representanter fra pasientene som utgjør aktivitetsutvalg. Eksempel på aktiviteter kan være kino, bowling, toppturer, etc. Veslelien har egen volleyballbane, i tillegg til utlån av sykler og ski. Veslelien ligger landlig til med direkte utgang til turløyper og skiløyper.

Fra sommeren 2020 har vi nyoppusset stue i hovedhuset. Her er det muligheter for å spille, være sosial, lese og se på TV. Det er også mindre fellesstuer knyttet til noen av bygningene til boenhetene. Vi har eget treningsrom som på dagtid brukes av vår idrettspedagog.

Besøk

Veslelien har eget besøksrom, i tillegg til at pasienter har mulighet å ta i mot besøk på egen boenhet. Pårørende som ønsker å komme på besøk bes tas direkte kontakt med pasient, slik at pasienten kan avklare tidspunkt for besøk med sin avdeling.