Aksept. Et åpent hus for alle som er berørt av hiv.

Har du eller noen du bryr deg om fått hiv? Vi jobber for at alle som lever med hiv skal ha et godt liv i nære relasjoner og i samfunnet forøvrig.

Velkommen til oss!

Kjære brukere av Aksept

NYTT I UKE 2

En av ukens gledelige nyheter er at vi har engasjert en ekstern megler for å hjelpe oss med å finne nye lokaler 😊 Vi gleder oss til veien videre 😊

Den andre gode nyheten er at vi jobber iherdig med vår frivillig, Sissel, for å planlegge «kreativ helg» i tråd med smittervernreglene. Vi følger selvfølgelig til enhver tid nasjonale og kommunale retningslinjer for smittevern og er klare til å starte opp Åpent miljø så snart smittevernreglene tillater det. Inntil videre har vi åpent man-fre 09-15 for samtale/veiledning og hurtigtest for hiv (testtilbudet har også kveldsåpent tirsdag 17-1930).

Det at vi ikke kan samles nå, er en felles innsats i god smittevern-ånd som bidrar med å skjerme hverandre fra å bli syke og få kontroll på pandemien. Takk for at du bidrar. Lurer du på på hvorfor ting er som de er eller ikke blir gjort annerledes?  Ta kontakt med oss på firmapost.aksept@bymisjon.no eller tlf:23121820 for å svar på dine spørsmål..

Ta vare på hverandre. Alt blir bra 🌈🌈

 

NYTT I UKE 1

Vi ønsker alle våre brukere et godt nytt år! La oss håpe 2021 blir et bedre år for oss alle!

Vi som jobber på Aksept gleder oss til den dagen vi igjen kan åpne miljøet og samles til et felles måltid. Vi savner å sitte sammen og dele gode og dårlige historier, og se kreative sjeler svinge malerpenselen.

Vedrørende nye lokaler er vi ferd med å engasjere en ekstern megler som skal hjelpe oss med å finne egnet sted.

Trenger du en prat så er vi på huset. Vi byr på kaffe. Ikke nøl med å ta kontakt.

Hilsen Gro, Unni, Ayan, Beate, Gertrude og Hege.

 

NYTT I UKE 52

 

Vi har samtale- og testtilbud til og med 23.12. Ta kontakt på tlf 23121820.
Etter juleferien åpner vi med samme tilbud mandag 4.1.2021, og så håper vi at covid19-situasjonen gjør det mulig å åpne flere av våre tilbud utover i januar.
Vi holder dere oppdatert på dette, inkludert hvordan det går med boligjakten, som fortsatt er uavklart.

 

NYTT I UKE 51

Boligjakten fortsetter. Det er fremdeles uavklart, men vi håper på gode nyheter i neste uke.

I går hadde vi god prat med Sissel om Kreativt verksted, og vi håper og tror at vi kan starte opp igjen med dette i månedsskiftet januar/februar. Mer detaljert informasjon kommer.

Husk at vi er åpne for samtaler og hurtigtest til og med 23. desember (kl 9-15). Nøl ikke med å ta kontakt. (Merk: Vi har ikke kveldstesting tirsdag den 22.12.)

NYTT I UKE 50

Hei, alle sammen! Det er nå kommet inn noen enkle juleposer, med et blad du kan lese og noen kjeks og litt chips.
Du kan hente en pose i resepsjonen på hverdager mellom kl 9 og 15.

Neste uke skal vi ha et møte om hvordan vi kan sette i gang med Kreativt verksted på nyåret.

Ellers er det intet nytt i forhold til nye lokaler eller aktivitet.

Samtaletilbudet er åpent hver dag til og med 23.12.

UKE 49

Vi beklager at det har vært litt manglende informasjon fra oss i denne vanskelige tiden. Vi skal bli bedre på dette, og vil nå fremover komme med ukentlige oppdateringer her på hjemmesiden.

På grunn av den pågående pandemien og den alvorlige smittesituasjonen i Oslo kan vi dessverre ikke samles i det åpne miljøet her på Aksept før jul, eller invitere til den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen. Dette synes vi er veldig synd, men vi planlegger å invitere til en fest på nyåret!

Klarer vi alle å holde ut med mindre sosial kontakt til over jul, håper vi at vi sammen kan lykkes med å slå ned koronasmitten.

Vi vurderer fortløpende hvordan vi skal få til møtepunkter i det nye året. Vi gleder oss til å igjen å kunne møtes i åpent miljø, på kreativt verksted og på Gjestehuset, og lover å informere dere så snart situasjonen tilsier at vi kan åpne hele eller deler av våre tilbud.

Aksept er fremdeles på søken etter nye lokaler. Den 1. desember så vi på et hus i nærhet av St. Hanshaugen, som kan være lovende. Arbeidet med å finne et nytt lokale har pågått noen måneder og vi håper vi snart får dette på plass.

Ta vare på deg selv, og husk at samtaletilbudet vårt er åpent for alle som trenger noen å prate med.

Våre åpningstider: 

Hurtigtest for hiv: Mandag – Fredag fra kl. 09-15  | Tirsdag fra kl. 17-19:30

Samtale- og veiledning: Vi har åpent for samtaler mandag-fredag fra kl. 9-15. Du kan komme innom eller ringe oss på telefon 23 12 18 20.

Åpent miljø for deg som lever med hiv: I perioden 10.11. – 14.12.2020 har vi dessverre ikke åpent på onsdagskveldene pga korona-restriksjoner, men kom gjerne innom på dagtid eller ring oss telefon 23 12 18 20 hvis du har lyst til å slå av en prat.

Kontakt oss gjerne på telefon 23 12 18 20 eller send e-post til firmapost.aksept@bymisjon.no

You may contact us on phone 23 12 18 20, email:firmapost.aksept@bymisjon.no or drop by to see us.

 

Annen informasjon: 

Informasjon til pasienter fra OUS infeksjonspoliklinikk 

Link til innlogging på MinJournal

Generelle råd om korona på Helsenorge.no sine hjemmesider.

Coronavirus disease – overview of important information in many languages

 • Anonym hurtigtest av hiv

  Hos oss kan du teste deg for hiv og få svaret med en gang. Tilbudet er gratis og du trenger ikke henvisning. Alle ansatte har taushetsplikt og du kan være anonym hvis du ønsker det.

  Test deg trygt hos oss!
 • Bidra til en bedre hverdag

  Vi ønsker å bidra til at hver enkelt kan få best mulig kontroll over sin egen livssituasjon og helse, og har et variert tilbud på Aksept for deg og dine pårørende.

  Våre tilbud er skreddersydde og mange. Les mer om dem her
 • Lære mer om hiv

  Vi ønsker å bidra til å bygge kompetanse om hiv og deler kunnskap med helse- og sosialpersonell gjennom informasjonsarbeid, hospitering og praksisplasser for studenter.

  Se hva vi kan tilby deg som ønsker å lære mer om hiv
 • "Du føler virkelig på trygghet ved å komme hit til Aksept. Det tar et par dager før skuldrene senker seg. Det er så god atmosfære på huset, og ikke minst er det viktig for meg at det er veldig dyktige ansatte med ekspertise på feltet. Den er så verdifull, du finner ikke det andre steder. "

  Beboer på Gjestehuset, 2017

Lurer du på om du har hiv?

Hos Aksept kan du ta en anonym hurtigtest og få svaret i løpet av ett minutt.

Se hvordan hurtigtesten virker og hvor du kan ta den

Våre samarbeidspartnere