Gatenært

Kirkens Bymisjon er tilstede i menneskers liv der de trenger det, når de trenger det. Uavhengig av hvem de er og hvor de kommer fra.

Dette vil vi:

• Kirkens Bymisjon vil møte utsatte mennesker i gatemiljøene med inkludering og omsorg.
  • Uansett livssituasjon skal alle få mulighet til mat, hvile, sosial kontakt og meningsfulle aktiviteter. Folk trenger også tilgang til sanitæranlegg og helsehjelp.
  • Kritiske situasjoner dukker plutselig opp. Vi vil være tilstede i gatene med bistand og kontakt med hjelpeapparatet.
  • Mennesker i byen skal møtes med respekt for sin levemåte – og de valg som tas.
  • Folk trenger folk. Kirkens bymisjon vil møte mennesker til samtale, fellesskap og veiledning.

"Du kan ikke gå aleine på gata, det går ikke det"

Stamgjest (61)

Dette gjør vi:

• Vi har åpne dører og inviterer til varme måltider, hvile og fellesskap.
  • Akuttovernatting med ly for natten til bostedsløse tilreisende og kvinner i rus og prostitusjon.
  • Arbeid og kreativ virksomhet med dagsinntekt for folk som står utenfor ordinært arbeidsliv eller lever store deler av dagen i gatene.
  • Vi tilbyr samtale, veiledning og kontakt med hjelpeapparat for ulike behov.
  • Beskyttelse og rådgivning for kvinner i prostitusjon, og ofre for menneskehandel. Juridisk og økonomisk veiledning. Prestetjeneste på gata og i sosiale tiltak.
  • Gratis helsehjelp til papirløse migranter og rusavhengige i gatemiljøene.

Tiltak

Les også

Bilde av kvinne i et veikryss på Grunerløkka i Oslo. Ansiktet er anonymisert. Bilde

Hun kjempet seg ut av prostitusjon

Hun fikk lovnader om et godt arbeidsmarked i Norge, men i Oslo ventet kun et liv i gateprostitusjon for nigerianske Precious (33). Nå har hun kjempet seg ut av gateprostitusjon og fått jobb som renholder. Her forteller hun hvordan.

Solbjørg jobber frivillig på Natthjemmet og lager middag til beboerne flere ganger i uken. Bilde

Solbjørgs livsviktige kveldsmat

Da Solbjørg Opøien mistet mannen sin rett før jul for fire år siden, raknet livet. Gleden over å leve fikk hun tilbake da hun begynte å lage kveldsmåltider til kvinner i rusmiljøet.