Kafeer og aktivitetshus

Gjennom gatenære møtesteder og kafeer med rom for alle tilbyr Kirkens Bymisjon mat, hvile, kontakt, veiledning, sosialt samvær og fellesskap.

Mange mennesker i byene våre viser sin sårbarhet på åpen gate som rusavhengige, utslåtte, fattige og ofte stigmatiserte personer. Noen bor, lever og tjener til livets opphold på gata, midt i blant oss. Andre er mindre synlige, men lever i en hverdag preget av fattigdom, ensomhet, isolasjon eller psykisk lidelse. Vi ser mennesker som strever i det skjulte, fordi de opplever sin livssituasjon som skambelagt.

I tillegg til frivillige som hjelper oss å holde dørene åpne, er våre sosialfaglige ansatte tilstede for å gi informasjon om rettigheter, hjelp til å skrive søknader eller til å ta kontakt med offentlige etater. På våre aktivitetshus er det i tillegg vanlig å stikke innom for kreativ virksomhet eller delta i mer regelmessige kurs, grupper, turer og aktiviteter.

Vi streber etter å holde åpent i helligdager og ferier, når våre gjester opplever å møte ekstra mange stengte dører. For noen er våre tilbud starten på en vei fram mot en bedre livssituasjon, mange uttrykker at det er en etterlengtet pustepause i en tøff hverdag.

I møte med de som har det vanskelig i byen, ønsker vi å møte den enkelte med respekt for det liv som leves – og de valg som tas. Hver dag erfarer vi at alle er så mye mer enn det vi ser.

Tiltak

Bilde av to grønnkledde ansatte fra Kiwi med oransje skjerf rundt halsen. Bilde

Åpen dør til julen

Til deg som synes julen kommer i tidligste laget i butikkvinduer og i reklamepauser: På Møtestedet kommer de første spørsmålene om julen allerede på sensommeren: – Blir det KIWI-julebord i år?

Bildet viser to menn ved et bord med en rød juleduk og nisser med lys på. Mannen til venstre er kledd i svart og har en oransje logo med Kirkens Bymisjon på skjorta. Han står og lener seg mot bordet med hendene mens han ser mot en annen mann som sitter ved bordet og ser opp mot ham. Mannen som sitter har en skål med dessert foran seg.

– Er man i Drammen skal man alltid vite at det fins en åpen dør

Maten er billig eller helt gratis. Men det er ikke den viktigste grunnen til at gjestene kommer tilbake til Møtestedet i Drammen.