Hvordan bli frivillig?
Du kan vise din interesse ved å fylle ut og sende inn registreringsskjemaet for landsområdet du ønsker å være frivillig i.
Vi kontakter deg (innen 1 uke) for invitasjon til en samtale for gjensidige spørsmål og avklaringer.
Vi møtes til en samtale og blir enige om oppgaver. Deretter signeres kontrakt på stedet man begynner som frivillig.
Bli med å bidra til et samfunn med rom for alle
Vi trenger deg som ønsker å gjøre en frivillig innsats til nytte og glede for andre, og deg selv, i hele landet.
Enten du har interesse for arbeid knyttet til barn og unge, eldre eller det gatenære, kan du ta kontakt med oss.
Dette er vi stolte av
Vårt arbeid får økt kraft gjennom mobilisering av befolkningen, og vi ser at folk i alle aldre og med ulik bakgrunn ønsker å engasjere seg. Mangfoldet av frivilliges erfaringer og perspektiver trengs. Vi vil være en arena hvor engasjement kan skje gjennom aktiv innsats og deltakelse.
Kirkens Bymisjons arbeid og verdier blir stadig viktigere i et samfunn med økte forskjeller. For meg er det viktig å være med på å vise respekt og ha omsorg for alle. Det er høyt under taket – alle er velkomne enten du er sånn eller sånn.
Frivillig hos oss
Gjensidig nytte, glede og solidaritet står sterkt i frivillighetsarbeidet. Vi mennesker opplever økt livskvalitet ved å være aktive og gjøre noe som gir mening sammen med andre. Det er nettopp det frivilligheten bidrar til. Dette skaper bærekraftige lokalsamfunn preget av tillit. En skikkelig vinn-vinn-formel.
Å være frivillig har gitt meg mange nye bekjentskaper – det er sosialt. (…) Dette skal jeg holde på med i mange år til.
Frivillig i Kirkens Bymisjon
Møt våre frivillige
Slik er det å være frivillig hos oss
Ofte stilte spørsmål
Avhengig av hvilke oppgaver man har, så kan man bidra i ukedagene på dagtid, ettermiddag, kveld eller helg. Noen oppgaver krever jevnlig innsats over tid, mens andre oppgaver kan gjøres mer sporadisk eller i en avgrenset periode. Ta kontakt, så finner vi ut av det sammen.
Vi ønsker at alle frivillige skal kjenne seg trygge og kompetente. Derfor får alle en introduksjon til organisasjon og oppgaver, men det kan skje parallelt med aktiv innsats. Noen aktiviteter krever imidlertid gjennomført kurs før oppstart.
Frivillige skal alltid ha en ansatt som er deres frivillighetskontakt, for opplæring og oppfølging; Og de fleste jobber sammen med både ansatte og andre frivillige i møte med deltakere/gjester.
Frivillige som kommer i kontakt med mindreårige må alltid fremvise gyldig politiattest før de får begynne. Den frivillige søker selv med bekreftelse fra stedet man skal være frivillig om at det kreves. Innsats overfor andre målgrupper krever ikke politiattest.
ILO (Den internasjonale arbeidsorganisasjonen) sin definisjon av frivillig arbeid – vektlegger at «innsatsen kommer andre til gode, gjøres over en viss periode for noen utenfor eget hushold/familie, gjøres ubetalt og ikke som del av utdanning eller under tvang (som militær/siviltjeneste eller praksis)». (Hentet fra ISF Rapport 2018:2, s.6 og 7, Flademo, Sivesind og Arnesen).
Om man skal/vil gjøre en innsats via avtaler med NAV, som del av utdanning e.l., så gjør man ikke frivillig arbeid eller er frivillig medarbeider. Slik praksis krever en annen oppfølging og rapportering enn den for frivillige.
Vi har et stort spenn av arbeidsområder for frivillige. Når du registrerer din interesse for å bli frivillig vil vi ta kontakt for en samtale. Der kan du fortelle mer om hva du ønsker å jobbe med, og vi blir enige om aktuelle oppgaver og veien videre. Hvis du er nysgjerrig på hva Kirkens Bymisjon jobber med kan du bli bedre kjent med oss på denne siden. Du kan også lese mer om våre arbeidsfelt her.
Her kan du laste ned vår personvernerklæring for frivillige.